Сказати «Дуже Дякую»


Сума до перерахування р.

Доброго дня! Мене цікавлять юридичні моменти ситуації. Завідувач садочка забороняє замовляти батьківському комітету приватного фотографа на свято, нав'язуючи лише "садочкового". На скільки я розумію,

Вітаю.

Домовленність двох або більше сторін, спрямована на встановлення, зміну чи припинення цивільних правовідносин, відповідно до ч.1 ст. 626 Цивільного Кодексу ( далі - ЦК) є договором.

Згідно ст.627 ЦК при укладенні договору ( письмово або за домовленістю) сторони є вільними у виборі контрагента та визначенні умов договору.

У договорах за участю фізичної особи- споживача, враховуються також вимоги законодавства про захист прав споживачів.

Якщо говорити досить простою, зрозумілою всім мовою - хто платить той, вибачте, і музику замовляє. Якщо батьківський комітет дійшов висновку про необхідність замовити фотографа і батьки оплачують ці послуги, то саме батьки обирають фотографа.

Завідувачу садочка варто пояснити, що на неї, на дирекцію садка поширюються норми ЦК як і на усіх інших громадян і вона не має права займатися самоправством - "буде так, бо я так сказала". Ми живемо у правовій державі і керуємось чинним законодавство, а не ОБС - одна баба сказала.

Часто садки пояснюють таке нав`язування своїми внутрішніми Правилами. Це також не правильно.

Для прикладу в магазинах доволі часто можна побачити напис, що адміністрація не несе відповідальності за речі, які ми залишаєм у камері схову. Насправді магазин несе повну відповідальність за збереження наших речей, згідно положень ЦК. Так само і у даному випадку.

Внутрішні правила можуть бути розроблені і застосовані, але вони не можуть суперечити законодавчим нормам. В противному випадку мова буде йти про порушення або обмеження цивільних прав особи чи осіб, а за це ЦК встановлює відповідальність.

Зв'язатися з юристом
Клеменко Катерина Вікторівна
Сказати Дякую +15 грн

Вартість послуг: Консультации общего характера - бесплатно.



Типові договориБланки договорів



Активні юристиАктивні юристи

онлайн
Фото користувача
Яцюк наталія
м. Київ
відповідей за тиждень: 5
Телефон: +38 (098) 414-65-40
Телефон: 0637323860