Сказати «Дуже Дякую»


Сума до перерахування р.

Доброго дня! Дякую за можливість задати питання. Виникла необхідність звернутись до суду про повернення зайво сплаченої заробітної плати заступнику директора, яка була призначена на 0,67 ставки заступника

Добрий вечір.

Євген, Ваше питання особисто мене дуже сильно здивувало, якщо не сказати більше.

З одного боку ми всі колись починали з того, що немов ті сліпі кошенята робили дуже не впевнено свої перші кроки. З іншого - є такі питання, які мусить знати кожен студент юрфаку.Ну, наприклад, якщо орган державної влади є однією із сторін у судовому процесі, то це, як правило, відбувається у порядку адміністративного судочинства, а не цивільного чи ще якогось.

Я не буду зараз писати, як я особисто побачила Вас як фахівця, виходячи із того, яким чином Ви сформулювали питання і не буду давати на них відповіді.

Я дам Вам декілька невеликих підказок стосовно того на що слід звернути увагу. Зроблю це не через вредність, а тому, що не хочу робити Вам "медвежу послугу". Кожен юрист має сам знаходити відповіді на свої питання. Чим швидше Ви навчитесь це робити, тим краще для Вас.

1. Мені не сподобалась фраза " начальник вимагає". Хто там юрист? Ви чи начальник? Від Вас доволі часто Ваше керівництво буде вимагати вчиняти чи не вчиняти певні дії. Ви ж маєте керуватись у своїй діяльності тільки положеннями Закону.

2. З`ясуйте насамперед для себе що таке солідарна відповідальність, у яких випадках, стосовно кого і на яких підставах її можна застосовувати.

3.Кому сплачується судовий збір? Державі. Міська рада та її відділи це держава? Це орган державної влади. Якщо так, то виходить держава сама собі має сплатити судовий збір?

4. Ви кажете, що позов потрібно пред`явити і до особи, на користь якої було сплачено "зайві"кошти, а Ви впевнені у цьому? Ця особа сама собі нарахувала та виплатила ці кошти?

5. Ви маєте намір звернутися з позовом до суду від імені одного з відділів міськради, але при цьому не визначились навіть із видом судочинсва. При такому підході цілком очевидно, що Вам не уникнути безлічі помилок, але оскільки Ви представлятиме саме орган державної влади, то інша сторона, скориставшись Вашими помилками, в подальшому може звернутись до суду з позовом про відшкодування шкоди, завданої неправомірними діями органу державної влади. Що робитиме тоді?

Ці питання - просто інформація для роздуму, не більше.

Від себе додам декілька порад.

Ніколи нічого не робіть, поки не з`ясуєте для себе усі питання.

Якщо Ви вже працевлаштувались як фахівець, то маєте працювати саме як фахівець. Повірте, що нікого не буде цікавити який у Вас досвід - 1 місяць чи 1 рік.

Не чекайте допомоги від інших - Ви ніколи не можете знати, що саме у людини на думці і яка у неї мета ; не використовуйте шаблони.

Майте на увазі - на Вашому шляху завжди будуть невдачі і розчарування ( особливо на початку), але це джерело безцінного досвіду.

Шукайте інформацію самостійно, вмійте аналізувати, майте на все власну точку зору і будьте обачні - працюйте за принципом - не знаю, не роблю - уникнете багатьох проблем.

Бажаю успіхів.

Зв'язатися з юристом
Клеменко Катерина Вікторівна
Сказати Дякую +15 грн

Вартість послуг: Консультации общего характера - бесплатно.



Типові договориБланки договорів



Активні юристиАктивні юристи

онлайн
Фото користувача
Яцюк наталія
м. Київ
відповідей за тиждень: 5
Телефон: +38 (098) 414-65-40
Телефон: 0637323860