Сказати «Дуже Дякую»


Сума до перерахування р.

Прошу сказати хто має право, і за чиєї ініціативи встановлюються або де монтуються дорожні знаки для автомобілістів. Цікавить також чи можна ініціювати перегляд рішення про доцільність встановлення конкретного

Ч. 1 ст. 24 Закону України «Про дорожній рух» передбачено, що власники доріг, вулиць та залізничних переїздів або уповноважені ними органи, несуть відповідальність за створення безпечних умов руху на дорогах, вулицях та залізничних переїздах, що знаходяться у їх віданні.

Згідно із ст. 9 Закону України «Про дорожній рух» до компетенції власників автомобільних доріг, вулиць та залізничних переїздів або уповноважених ним органів у сфері дорожнього руху належить: компенсація витрат власникам транспортних засобів, якщо дорожньо-транспортні пригоди сталися з причин незадовільного експлуатаційного утримання автомобільних доріг, вулиць та залізничних переїздів, за рішенням судових органів; забезпечення безпечних, економічних та комфортних умов дорожнього руху; забезпечення учасників дорожнього руху інформацією з питань стану аварійності та дорожнього покриття, гідрометеорологічних та інших умов; вирішення питань експлуатації автомобільних доріг, вулиць та залізничних переїздів у надзвичайних ситуаціях; термінове усунення пошкоджень на автомобільних дорогах, вулицях та залізничних переїздах; своєчасне виявлення перешкод дорожньому руху та їх усунення, а у разі неможливості - невідкладне позначення дорожніми знаками, огороджувальними і направляючими засобами; організація виконання встановлених вимог щодо забезпечення безпеки дорожнього руху.міська рада як орган місцевого самоврядування не виконала обов`язок щодо створення спеціалізованої служби, яка повинна здійснювати організацію дорожнього руху на території міста.чи існує механізм, за яким фізична особа може встановити дорожній знак. Для встановлення дорожнього знаку фізична особа повинна звернутись до міськвиконкому і дочекатись рішення міськради прерогатива встановлення дорожніх знаків відноситься до міськвиконкому та міськради. На сесії міськради розглядаються пропозиції про встановлення у тому чи іншому місці дорожнього знаку. І якщо вони не суперечать державним та іншим стандартам вони приймають рішення про встановлення. Після того як знак встановили, дорожньо-патрульна служба зобов’язана контролювати дотримання цього знаку учасниками дорожнього руху. Тому громадянин який вважає, що десь потрібен дорожній знак і хоче його встановити, повинен перш за все звернутися до міськвиконкому.Неналежна організація дорожнього руху не може бути підставою для притягнення особи до адміністративної відповідальності за порушення правил дорожнього руху.

Такий висновок зробила колегія суддів Касаційного адміністративного суду ВС в постанові від 24 квітня 2019 року у справі № 127/12081/17.Згідно з пунктом 8.2-1. Правил дорожнього руху дорожні знаки застосовуються відповідно до цих Правил і повинні відповідати вимогам національного стандарту.

Дорожні знаки повинні розміщуватися таким чином, щоб їх було добре видно учасникам дорожнього руху як у світлу, так і в темну пору доби. При цьому дорожні знаки не повинні бути закриті повністю або частково від учасників дорожнього руху будь-якими перешкодами.Суди з'ясували, що дорожній знак, який вказував напрям руху на дорозі, якою їхав позивач, був встановлений зліва від проїзної частини, що є порушенням ПДР. З огляду на цю обставину суди констатували, що в діях позивача немає складу адміністративного правопорушення.Для створення умов безпеки дорожнього руху на вулицях міста, організації ремонту та утримання доріг, залізничних переїздів, впровадження заходів безпеки у місцях концентрації дорожньо-транспортного руху працює міська комісія з безпеки дорожнього руху. Питання дорожньої розмітки та встановлення дорожніх знаків на засіданні комісії розглядають щомісяця.

Зв'язатися з юристом
ООО Право на Якість, місто Київ
Телефон:+380732137627,+380503858355,+380972037619
E-mail:[email protected]
Сказати Дякую +15 грн

Вартість послуг: 200 грн
Благодарность принимается на карту Приват Банка
5329 5720 0051 2468
Платные консультации по прайсу
http://right-for-quality.com/



Типові договориБланки договорів



Активні юристиАктивні юристи

не в мережі
Фото користувача
Nikjlay Kasyanov
м. Дніпро
відповідей за тиждень: 3
Телефон: [email protected]
Телефон: +38 (096)-109-76-08
Телефон: +38 (097) 410 44 00
Телефон: 0637323860