Сказати «Дуже Дякую»


Сума до перерахування р.

12 04 2017р мною створення ф г сімейного типу юридична особа ,платник ПДВ,до складу ф г увійшли землі ,які належали мені до створення ф г ,як приватна власність,оренда для товарного сільгосп виробництва

Кабмін постановою від 24.04.2019 р. № 391 вніс зміни до постанови КМУ від 21.02.2018 р. № 117 "Про затвердження порядків з питань зупинення реєстрації податкової накладної/розрахунку коригування в Єдиному реєстрі податкових накладних". Постанова №391 діє з 11 травня 2019 року, оскільки була оприлюднена в "Урядовому кур'єрі" від 11.05.2019 р. №87.Як пояснили в Уряді, аналіз практичного застосування Порядку №117 свідчив про ймовірність штучного використання несумлінними платниками податку таких ознак. Тому з метою упередження безпідставного уникнення зупинки реєстрації податкових накладних, штучного формування податкового кредиту актом скориговано відповідні ознаки.

На думку КМУ, це забезпечать підвищення ефективності роботи контролюючих органів, не спричиняючи при цьому додаткового тиску на добросовісний бізнес.Додано додаткові умови для застосування «відсікаючої» ознаки у вигляді обсягу постачання товарів/послуг (500 тис. грн): крім умов щодо розрахунків коригування, вимог до керівників платників податку, умов щодо обсягу постачання пропонується додати ще одну умову – сума ПДВ (крім суми ПДВ, сплаченої при ввезенні товарів на митну територію України), сплаченого у попередньому місяці, повинна бути більше 20 тис. грн.Згідно з оновленим пп. 3 п. 3 Порядка №117 податкові накладні/розрахунки коригування перевіряються відповідно до таких ознак (одночасно виконуються такі умови):

  • загальна сума ПДВ (крім суми ПДВ, сплаченої під час ввезення товарів на митну територію України), сплачена за останні 12 календарних місяців, що передують місяцю, в якому складено податкову накладну/розрахунок коригування, платником податку та його відокремленими підрозділами, якими подано податкову накладну/ розрахунок коригування на реєстрацію в Реєстрі, становить більше 400 тис. гривень;
  • одночасно значення показників D та P, розрахованих у цьому підпункті, мають такі розміри: D > 0,05, P < Pм х 1,4.

3. Пункти 23 та 28 Порядку №117 доповнено умовами, що стосуються відповідності платника податку критеріям ризиковості платника податку, для прийняття рішень про реєстрацію ПН/РК в ЄРПН або відмову в такій реєстрації комісіями, які приймають рішення про реєстрацію податкової накладної/розрахунку коригування в ЄРПН або відмову в такій реєстрації.

У п. 27 Порядку визначено, що рішення комісії регіонального рівня про відмову в реєстрації податкової накладної/розрахунку коригування в Реєстрі може бути оскаржено в адміністративному або судовому порядку. А рішення комісії центрального рівня про відмову в реєстрації податкової накладної/розрахунку коригування в Реєстрі може бути оскаржено у судовому порядку.У новій редакції викладено Додаток 1 «Реєстр податкових накладних/розрахунків коригування, реєстрація яких зупинена». А також Порядок №117 доповнено новими додатками:

  • додаток 4 «Рішення про врахування/неврахування таблиці даних платника податку на додану вартість»;
  • додаток 5 «Рішення про неврахування таблиці даних платника податку на додану вартість».

5. У Порядку розгляду скарг на рішення комісій, які приймають рішення про реєстрацію ПН/РК в ЄРПН або відмову в такій реєстрації уточнено, що розгляд скарг на рішення комісій регіонального рівня, які приймають рішення про реєстрацію податкової накладної/розрахунку коригування в Єдиному реєстрі податкових накладних або відмову в такій реєстрації, здійснюється комісією центрального рівня за участю уповноваженої особи Мінфіну.У Порядку роботи комісій уточнюється, що комісії контролюючих органів також приймають рішення про врахування або неврахування таблиці даних платника податку на додану вартість, а комісія центрального рівня розглядає скарги на рішення комісій регіонального рівня, які приймають рішення про реєстрацію податкової накладної/розрахунку коригування в Єдиному реєстрі податкових накладних або відмову в такій реєстрації. Засідання комісії контролюючого органу проводиться у разі наявності матеріалів для розгляду.

Зв'язатися з юристом
ООО Право на Якість, місто Київ
Телефон:+380732137627,+380503858355,+380972037619
E-mail:[email protected]
Сказати Дякую +15 грн

Вартість послуг: 200 грн
Благодарность принимается на карту Приват Банка
5329 5720 0051 2468
Платные консультации по прайсу
http://right-for-quality.com/



Типові договориБланки договорів



Активні юристиАктивні юристи

Телефон: +38 (096)-109-76-08
Телефон: +38 (097) 410 44 00
не в мережі
Фото користувача
Nikjlay Kasyanov
м. Дніпро
відповідей за тиждень: 2
Телефон: [email protected]
Телефон: 0637323860