Сказати «Дуже Дякую»


Сума до перерахування р.

У нашому с.Гряда Жовківського району Львівської обл. ТЗОВ АПП ГРЯДА забруднило землі відходами тваринного походження (фекалії , гноївка ) у 15,000га . Держпродслужба у Жовківкому районі зобовязала їх переорати

Доброго вечора. Державна служба України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів (Держпродспоживслужба) здійснює державний ветеринарно-санітарний контроль за збором, утилізацією та знищенням загиблих тварин і відходів тваринного походження. Ця місцевість розташована недалеко від львівського сміттєзвалища-полігону твердих побутових відходів. Це є аргументом на користь ТзОВ АПП "Гряда". Якщо ТзОВ АПП "Гряда" переорає ті ділянки, то цим виконає вимогу Держпродспоживслужби і будуть прийняті міри щодо ситуації. Основний рід діяльності цього підприємства-свинарство, додаткові-деяке рослинництво, змішане сільське господарство тощо. Тобто вони мають мати сільськогосподарську техніку для виконання вимоги Держпродспоживслужби. Значно можливо, що вони приберуть територію.

Якщо агропромислове підприємство "Гряда" не переоре ті ділянки та не прийме відповідних мір, то можна подати заяву до поліції або позовну заяву до суду. Позивачем в такому суді може виступати громада Гряди в особі місцевої ради. Відповідно до ст. 46 Кодексу адміністративного судочинства України, відповідачем в адміністративній справі є суб’єкт владних повноважень, якщо інше не встановлено цим Кодексом. Громадяни України, іноземці чи особи без громадянства, громадські об’єднання, юридичні особи, які не є суб’єктами владних повноважень, можуть бути відповідачами лише за адміністративним позовом суб’єкта владних повноважень: 1) про тимчасову заборону (зупинення) окремих видів або всієї діяльності громадського об’єднання; 2) про примусовий розпуск (ліквідацію) громадського об’єднання; 3) про затримання іноземця або особи без громадянства чи примусове видворення за межі території України; 4) про встановлення обмежень щодо реалізації права на свободу мирних зібрань (збори, мітинги, походи, демонстрації тощо); 5) в інших випадках, коли право звернення до суду надано суб’єкту владних повноважень законом. Якщо забруднені ділянки містяться недалеко від ділянок окремих жителів Гряди та із забрудненої території поширюється на їх ділянки неприємний запах, то вони можуть подати позов до суду про відшкодування моральної шкоди.

Зв'язатися з юристом
Босак (Бандурка) Назарій Орестович, місто Львів
ICQ:581230319
Сказати Дякую +15 грн

Вартість послуг: Надання розгорнутої правової консультації, юридичних порад, правової інформації та юридичних роз'яснень, праця з документами правового характеру, юридично-претензійна робота, зроблення правового висновку, ведення правничого супроводу, загальна правова робота по судовому розгляду, відстоювання інтересів громадянина в органах виконавчої влади, деякий захист клієнта від проступків, робота по відносинах клієнта із судово-правоохоронними органами тощо-150 грн. за годину безпосередньо праці.



Типові договориБланки договорів



Активні юристиАктивні юристи

не в мережі
Фото користувача
Яцюк наталія
м. Київ
відповідей за тиждень: 5
Телефон: +38 (098) 414-65-40
Телефон: 0637323860
не в мережі
Фото користувача
Nikjlay Kasyanov
м. Дніпро
відповідей за тиждень: 1
Телефон: [email protected]