Сказати «Дуже Дякую»


Сума до перерахування р.

на каком растоянии можно садить деревья от соседнего дома и межи територии

Добрий вечір. Згідно із ДБН (державними будівельними нормами) 360-92** "Планування і забудова міських і сільських поселень", затвердженими наказом Держкоммістобудування від 17.IV.1992, відстань від зовнішньої сторони будинку і споруди до осі стовбура дерева має бути не меншою 5-ти метрів, від краю проїзної частини вулиць (кромка укріпленої смуги узбіччя дороги, брівка канави) до осі стовбура дерева-мінімум 4 м, від щогл та опор освітлювальної мережі-4 метри, від газопроводу чи каналізації до осі стовбура дерева-1,5 м, від теплової мережі до осі стовбура дерева-2 м, від водопроводу до осі стовбура дерева-2 м, від силового кабеля і кабеля зв'язку до осі стовбура дерева-2 метри. Аналогічні норми містяться в ДБН Б.2.4-1-94 "Планування і забудова сільських поселень". У нових житлових районах відстань від краю проїжджої частини до осі стовбура дерева слід приймати не менше 4 м при діаметрі крони не більше 5 м. Для дерев з великою кроною цю відстань можна збільшити до розміру, при якому крони будуть розміщуватися не ближче 1,5 м від краю проїжджої частини. Дерева, що висаджують біля будинків, не повинні перешкоджати інсоляції та освітленості житлових і громадських приміщень, а також проїзду пожежних автомашин.

Норма стосовно відстані від будинку до осі дерева в 5 метрів поширюються на відносини щодо великих земельних ділянок землекористувачів, розміри яких дозволяють дотримуватись таких відстаней. На невеликих ділянках в кілька сотих землекористувачі мають садити дерева на безпечній відстані від огорожі. Гілки дерев не мають проростати на територію сусідів. Під час бурі дерева падінням не мають ні в якому разі пошкодити будинку сусідів.

Зв'язатися з юристом
Босак (Бандурка) Назарій Орестович, місто Львів
ICQ:581230319
Сказати Дякую +15 грн

Вартість послуг: Надання розгорнутої правової консультації, юридичних порад, правової інформації та юридичних роз'яснень, праця з документами правового характеру, юридично-претензійна робота, зроблення правового висновку, ведення правничого супроводу, загальна правова робота по судовому розгляду, відстоювання інтересів громадянина в органах виконавчої влади, деякий захист клієнта від проступків, робота по відносинах клієнта із судово-правоохоронними органами тощо-150 грн. за годину безпосередньо праці.



Типові договориБланки договорів



Активні юристиАктивні юристи

не в мережі
Фото користувача
Яцюк наталія
м. Київ
відповідей за тиждень: 5
Телефон: +38 (098) 414-65-40
Телефон: 0637323860
не в мережі
Фото користувача
Nikjlay Kasyanov
м. Дніпро
відповідей за тиждень: 1
Телефон: [email protected]