Сказати «Дуже Дякую»


Сума до перерахування р.

помер батько. я вступив у спадщину на 3\4 будинку. 1 /4 залишається за батьком на іншого спадкоємця. протягом 15років я володію його частиною. в звязку з тим що обленерго припинило постачання електроенергії

Доброго вечора. Ви при прийнятті спадщини могли успадкувати весь дім, оскільки при неприйнятті спадкоємцями за заповітом спадщини (тобто неспадкуванні Вашим братом своєї частки) спадкування відбувається за законом. Ви були єдиним спадкоємцем першої черги, який претендував на спадщину та подав заяву про прийняття спадщини-своєї частки. Спадкоємець, який на час смерті постійно проживав із спадкодавцем, вважається таким, що прийняв спадщину, якщо протягом строку для прийняття спадщини він не заявив про відмову від неї. Після спливу строку для прийняття спадщини в шість місяців Ви маєте право звернутись до нотаріуса для видачі свідоцтва про прийняття спадщини. Строк видачі такого свідоцтва при прийнятті спадкоємцем спадщини необмежений. Після його отримання можна переоформити 1/4 будинку на себе.

Те, що 1/4 дому не оформлена на ні якого живого власника, крім померлого 15 років тому батька-трохи погано. Ви ж користуєтесь комунальними послугами в тій 1/4 будинку і за це приходять рахунки. Оформлення деяких документів на будинок та надсилання рахунків по комунальних послугах на ім'я старого власника ще ряд років після його смерті-досить поширене явище. Ваш брат не є ніяким власником 1/4 будинку, бо він не прийняв спадщину. Прийняли спадщину-ту 1/4 дому Ви шляхом, напевне, проживання в тому будинку разом із спадкодавцем, також-після його смерті. Вам краще оформити на себе ту 1/4 будинку. В такому випадку Ви отримаєте право захищати Ваше право власності на ту 1/4 будинку в суді.

Для того, щоб щось говорити про припинення потачання електроенергії, потрібно вияснити, який саме спір є між Вами та обленерго. Якщо в домі є другий лічильник на ім'я Вашого брата і він прийняв спадщину та оформив на себе ту 1/4 дому, то тут наявний спір між не Вами, а Вашим братом та обленерго.

Зв'язатися з юристом
Босак (Бандурка) Назарій Орестович, місто Львів
ICQ:581230319
Сказати Дякую +15 грн

Вартість послуг: Надання розгорнутої правової консультації, юридичних порад, правової інформації та юридичних роз'яснень, праця з документами правового характеру, юридично-претензійна робота, зроблення правового висновку, ведення правничого супроводу, загальна правова робота по судовому розгляду, відстоювання інтересів громадянина в органах виконавчої влади, деякий захист клієнта від проступків, робота по відносинах клієнта із судово-правоохоронними органами тощо-150 грн. за годину безпосередньо праці.



Типові договориБланки договорів



Активні юристиАктивні юристи

не в мережі
Фото користувача
Яцюк наталія
м. Київ
відповідей за тиждень: 5
Телефон: +38 (098) 414-65-40
Телефон: 0637323860
не в мережі
Фото користувача
Nikjlay Kasyanov
м. Дніпро
відповідей за тиждень: 1
Телефон: [email protected]