Сказати «Дуже Дякую»


Сума до перерахування р.

Сталося згвалтування групове- насильник 12 років, дівчинкі- 13 років.... Що буде з насильником? 2 інших підлітків просто тримали ноги та рота дитині. Посадять його чи ні?

Добрий вечір. Стосовно осіб, які вчинили у віці 11-14 років діяння, аналогічне злочину, застосовуються примусові заходи виховного характеру. З них найважче покарання-направлення на навчання до спецшколи-інтернату чи загальноосвітньої школи соціальної реабілітації. Батькам потерпілої потрібно подати до поліції заяву про вчинення діяння, аналогічному злочину. Якщо слідчий не відкриє кримінальну справу та не внесе відомостей по Єдиного реєстру досудових розслідувань, то подайте скаргу до слідчого судді в порядку, визначеному статтями 303-307 КПК.

Примусові заходи виховного характеру, передбачені частиною другою статті 105 цього Кодексу, суд застосовує і до особи, яка до досягнення віку, з якого може наставати кримінальна відповідальність, вчинила суспільно небезпечне діяння, що підпадає під ознаки діяння, передбаченого Особливою частиною цього Кодексу (ст. 97 Кримінального кодексу України). У цьому разі суд застосовує до неповнолітнього такі примусові заходи виховного характеру: 1) застереження; 2) обмеження дозвілля і встановлення особливих вимог до поведінки неповнолітнього; 3) передача неповнолітнього під нагляд батьків чи осіб, які їх заміняють, чи під нагляд педагогічного або трудового колективу за його згодою, а також окремих громадян на їхнє прохання; 4) покладення на неповнолітнього, який досяг п'ятнадцятирічного віку і має майно, кошти або заробіток, обов'язку відшкодування заподіяних майнових збитків; 5) направлення неповнолітнього до спеціальної навчально-виховної установи для дітей і підлітків до його виправлення, але на строк, що не перевищує трьох років. Умови перебування в цих установах неповнолітніх та порядок їх залишення визначаються законом. Суд може також визнати за необхідне призначити неповнолітньому вихователя в порядку, передбаченому законом.

Нормами статтей 484-502 кримінального процесуального кодексу врегульовано провадження по застосуванню примусових заходів виховного характеру. За наявності достатніх підстав вважати, що особа, передбачена статтею 498 цього Кодексу, вчинила суспільно небезпечне діяння, що підпадає під ознаки діяння, за яке Кримінальним кодексом України передбачено покарання у виді позбавлення волі на строк понад п’ять років, вона може бути поміщена у приймальник-розподільник для дітей на строк до тридцяти днів на підставі ухвали слідчого судді, суду, постановленої за клопотанням прокурора згідно з правилами, передбаченими для обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою. Згвалтування вчинені щодо особи, яка не досягла чотирнадцяти років, незалежно від її добровільної згоди-караються позбавленням волі на строк від восьми до п’ятнадцяти років (ч.4 ст. 152 ККУ).

Зв'язатися з юристом
Босак (Бандурка) Назарій Орестович, місто Львів
ICQ:581230319
Сказати Дякую +15 грн

Вартість послуг: Надання розгорнутої правової консультації, юридичних порад, правової інформації та юридичних роз'яснень, праця з документами правового характеру, юридично-претензійна робота, зроблення правового висновку, ведення правничого супроводу, загальна правова робота по судовому розгляду, відстоювання інтересів громадянина в органах виконавчої влади, деякий захист клієнта від проступків, робота по відносинах клієнта із судово-правоохоронними органами тощо-150 грн. за годину безпосередньо праці.



Типові договориБланки договорів



Активні юристиАктивні юристи

не в мережі
Фото користувача
Яцюк наталія
м. Київ
відповідей за тиждень: 5
Телефон: +38 (098) 414-65-40
Телефон: 0637323860
не в мережі
Фото користувача
Nikjlay Kasyanov
м. Дніпро
відповідей за тиждень: 1
Телефон: [email protected]