Сказати «Дуже Дякую»


Сума до перерахування р.

Доброго дня. Підскажить будь-ласка. Плануємо займатись оптовою та роздрібною торгівлею ветеринарними препаратами, дезинфікційними засобами та вітамінно-мінеральними добавками для тварин, ветеринарними

У статті 7 Закону включено лише вид господарської діяльності, що підлягають ліцензуванню - ветеринарна практика, а такий вид господарської діяльності як виробництво ветеринарних препаратів, оптова, роздрібна торгівля ветеринарними препаратами - відсутній. Така позиція докорінно змінює підходи до державного контролю під час виробництва і обігу ветеринарних препаратів та не відповідає міжнародним нормам, зокрема вимогам Європейського Союзу. Так, Директивою Європейського Парламенту та Ради (ЄС) від 16 листопада 2001 р. N 2001/82, Кодексом Співробітництва стосовно ветеринарних медичних препаратів 2004/28/ЄС, передбачено вимоги до забезпечення якості ветеринарних препаратів при їх розробці, виробництві та контролі. Наявність ліцензії у виробника та дистриб'ютора ветеринарних препаратів є обов'язковим для всіх виробників фармацевтичних виробів в Європейському Співтоваристві, незалежно від того, де реалізується продукція - на території Співтовариства, чи за її межами.

За останнє десятиріччя ринок виробників та дистриб'юторів ветеринарних препаратів самоорганізувався і стабілізувався, а всі його учасники (суб'єкти господарської діяльності) мають ліцензії термін дії якої необмежений.

З боку галузевих асоціацій, представників малого та середнього бізнесу, вітчизняних виробників ветеринарних препаратів зазначено, що ліцензійними умовами визначався перелік організаційних, кваліфікаційних та спеціальних вимог обов'язкових для виконання при проведені господарської діяльності і забезпечував відповідний захист високотехнологічним виробничим потужностям від появи несанкціонованих, несертифікованих виробництв, що в свою чергу сприяло наповнення ринку якісними та конкурентоспроможними ветеринарними препаратами.

Альтернативного способу державного регулювання, що забезпечувало наповнення українського ринку ефективними та якісними ветеринарними препаратами окрім ліцензування не існує.

2. Конкретизувати види діяльності з особливо небезпечними речовинами, які підлягають ліцензуванню.

Згідно п. 14 ст. 7 Закону України від 02.03.2015 р. N 222-VIII "Про ліцензування видів господарської діяльності" (далі за текстом - Закон) ліцензуванню підлягає: "поводження з особливо небезпечними речовинами та небезпечними відходами за переліком, що визначається Кабінетом Міністрів України. Не підлягає ліцензуванню зберігання (накопичення) суб'єктом господарювання утворених ним небезпечних відходів, якщо протягом року з дня утворення небезпечні відходи передаються суб'єктам господарювання, що мають ліцензію на здійснення операцій у сфері поводження з небезпечними відходами;".

Під "поводженням" можна розуміти будь-яку діяльність, яка пов'язана з особливо небезпечними речовинами за переліком, що визначається Кабінетом Міністрів України. Це і дослідження таких речовин в наукових цілях, і застосування на сільськогосподарських полях, і зберігання, і т.д.

Отже, редакція Закону (в порівнянні з редакцією Закону України від 01.06.2000 р. N 1775-III "Про ліцензування певних видів господарської діяльності") не лише не звузила обсяг ліцензійних видів діяльності в сфері обігу особливо небезпечних речовин, але й розширила його на більш широке коло осіб та на більше коло дій.

Зв'язатися з юристом
ООО Право на Якість, місто Київ
Телефон:+380732137627,+380503858355,+380972037619
E-mail:[email protected]
Сказати Дякую +15 грн

Вартість послуг: 200 грн
Благодарность принимается на карту Приват Банка
5329 5720 0051 2468
Платные консультации по прайсу
http://right-for-quality.com/



Типові договориБланки договорів



Активні юристиАктивні юристи

онлайн
Фото користувача
Nikjlay Kasyanov
м. Дніпро
відповідей за тиждень: 3
Телефон: [email protected]
Телефон: +38 (096)-109-76-08
Телефон: +38 (097) 410 44 00
Телефон: 0637323860