Сказати «Дуже Дякую»


Сума до перерахування р.

Доброго дня!, Які дії громадянина на якого склали адмін протокол про порушення правил благоустрою?

Відповідно до Кодексу України про адміністративні правопорушення (далі – КУпАП) у сфері житлово-комунального господарства за порушення правил користування жилими будинками і жилими приміщеннями, порушення державних стандартів, норм і правил у сфері благоустрою населених пунктів, правил благоустрою територій населених пунктів, та порушення правил тримання собак і котів встановлена відповідальність.Підставою для обстеження місця та виявлення правопорушення у сфері житлово-комунального господарства є скарги мешканців щодо порушення їх законних прав та інтересів, або такі правопорушення виявляють представники ЛКП, або посадові особи, уповноважені на те місцевими державними адміністраціями, обстежуючи територію, яка належить до їх обслуговування.

Виявивши правопорушення у сфері житлово-комунального господарства, представники ЛКП або посадові особи, уповноважені на те місцевими державними адміністраціями, складають протокол про адміністративне правопорушення.

У протоколі про адміністративне правопорушення зазначають: дату і місце його складення, посаду, прізвище, ім’я, по батькові уповноваженої особи, яка склала протокол; відомості про особу, яка притягається до адміністративної відповідальності (у разі її виявлення); місце, час вчинення і суть адміністративного правопорушення; нормативний акт, який передбачає відповідальність за дане правопорушення; прізвища, адреси свідків і потерпілих, якщо вони є; пояснення особи, яка притягається до адміністративної відповідальності; інші відомості, необхідні для вирішення справи.Підставою для розгляду справи про адміністративне правопорушення у сфері житлово-комунального господарства є протокол про адміністративне правопорушення. Розглянувши такий протокол, адміністративна комісія приймає постанову про накладення адміністративного стягнення.Адміністративна комісія приймає такі рішення: попередження або накладення адміністративного штрафу.

Попередження може бути винесено у разі, коли особа надала свої пояснення і докази (фото/відео, договори про надання послуг/про вивезення сміття та інші). Також, варто звернути увагу на обставини, що пом’якшують відповідальність за адміністративні правопорушення, а саме:

  1. щире розкаяння винного
  2. відвернення винним шкідливих наслідків правопорушення, добровільне відшкодування збитків або усунення заподіяної шкоди
  3. вчинення правопорушення під впливом сильного душевного хвилювання або при збігу тяжких особистих чи сімейних обставин
  4. вчинення правопорушення неповнолітнім
  5. вчинення правопорушення вагітною жінкою або жінкою, яка має дитину віком до одного року. (ст.34 КУпАП)У термін 15 днів необхідно здійснити оплату штрафу, розмір та реквізити рахунку, на який необхідно внести гроші, зазначають у постанові про накладення адміністративного штрафу.Якщо, постанову про адміністративне правопорушення у сфері житлово-комунального господарства винесено, Ви маєте право її оскаржити протягом 15 днів до суду або до Виконавчого комітету ЛМР. У разі залишення судом скарги без задоволення штраф потрібно сплатити у строк 15 днів, з моменту винесення рішення відповідно до ст. 307 КУпАП.У разі прострочення 15-ти денного терміну відповідно до ст. 308 КУпАП, постанова надсилається до державної виконавчої служби, а розмір штрафу подвоюється, і додатково стягуються витрати на облік зазначених правопорушень.

    Відповідно до вище наведеного, звертаємо Вашу увагу на те, що постанову про адміністративне правопорушення можна оскаржити, а якщо Ви згідні із адміністративним правопорушенням,то маєте здійснити оплату у 15-ти денний термін. У випадку невиконання постанови в зазначений термін, в надсилається до державної виконавчої служби. При примусовому виконанні постанови штраф стягується у подвійному розмірі, а також стягуються витрати на облік правопорушень.

Зв'язатися з юристом
ООО Право на Якість, місто Київ
Телефон:+380732137627,+380503858355,+380972037619
E-mail:[email protected]
Сказати Дякую +15 грн

Вартість послуг: 200 грн
Благодарность принимается на карту Приват Банка
5329 5720 0051 2468
Платные консультации по прайсу
http://right-for-quality.com/



Типові договориБланки договорів



Активні юристиАктивні юристи

Телефон: 0637323860
онлайн
Фото користувача
Яцюк наталія
м. Київ
відповідей за тиждень: 4
Телефон: +38 (098) 414-65-40
Телефон: +38 (096)-109-76-08


Ответы юристовОтветы юристов