Сказати «Дуже Дякую»


Сума до перерахування р.

Чи не суперечить положення частина 3 статті 23 Закону України "Про іпотеку" частинам 1 і 2 цієї ж статті? У частині 2 вказаної статті зазначено, що новий власник предмета іпотеки "набуває статус іпотекодавця

Добрий вечір. За частинами першою та другою статті 23 закону "Про іпотеку", до нового власника предмета іпотеки, в тому числі спадкоємця, переходять від попереднього власника-іпотекодавця права та обов'язки за іпотекою. В третій частині цієї статті слова "спадкоємець не несе відповідальність перед іпотекодержателем за виконання основного зобов’язання" слід розуміти наступним чином. Основне зобов’язання-зобов’язання боржника за договорами позики, кредиту, купівлі-продажу, лізингу, а також зобов’язання, яке виникає з інших підстав, виконання якого забезпечене іпотекою. Боржник-іпотекодавець або інша особа, відповідальна перед іпотекодержателем за виконання основного зобов’язання. Майновий поручитель несе відповідальність перед іпотекодержателем за невиконання боржником основного зобов’язання виключно в межах вартості предмета іпотеки. Майновий поручитель-іпотекодавець, який передає в іпотеку нерухоме майно для забезпечення виконання зобов’язання іншої особи-боржника. Тобто відповідальним за виконання основного зобов'язання є боржник, а не іпотекодавець. Далі в ч.3 ст.23 йдуть слова про те, що в разі порушення боржником основного зобов'язання спадкоємець іпотекодавця відповідає за задоволення вимоги іпотекодержателя в межах вартості предмета іпотеки. Суперечностей між нормами ч.1 і 2 ст.23 закону "Про іпотеку" та ч.3 цього закону майже немає. Щоправда, згадуваний спадкоємець може бути спадкоємцем як іпотекодавця-майнового поручителя, так і іпотекодавця-боржника.

Зв'язатися з юристом
Босак (Бандурка) Назарій Орестович, місто Львів
ICQ:581230319
Сказати Дякую +15 грн

Вартість послуг: Надання розгорнутої правової консультації, юридичних порад, правової інформації та юридичних роз'яснень, праця з документами правового характеру, юридично-претензійна робота, зроблення правового висновку, ведення правничого супроводу, загальна правова робота по судовому розгляду, відстоювання інтересів громадянина в органах виконавчої влади, деякий захист клієнта від проступків, робота по відносинах клієнта із судово-правоохоронними органами тощо-150 грн. за годину безпосередньо праці.



Типові договориБланки договорів



Активні юристиАктивні юристи

не в мережі
Фото користувача
Яцюк наталія
м. Київ
відповідей за тиждень: 5
Телефон: +38 (098) 414-65-40
Телефон: 0637323860