Сказати «Дуже Дякую»


Сума до перерахування р.

А якщо неповнолітній закатував кошеня до смерті? яке покарання? йому чи батькам?

Добрий вечір. За ст. 184 Кодексу України про адміністративні правопорушення, вчинення неповнолітніми віком від чотирнадцяти до шістнадцяти років правопорушення, відповідальність за яке передбачено цим Кодексом, крім порушень, передбачених частинами третьою або четвертою статті 173-4 цього Кодексу, -тягне за собою накладення штрафу на батьків або осіб, які їх замінюють, від п’ятдесяти до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян. Вчинення неповнолітніми діянь, що містять ознаки злочину, відповідальність за які передбачена Кримінальним кодексом України, якщо вони не досягли віку, з якого настає кримінальна відповідальність, -тягне за собою накладення штрафу на батьків або осіб, які їх замінюють, від ста до трьохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян. Загибель тварини кваліфікується як злочин, передбачений ч.1 ст. 299 кримінального кодексу, а жорстоке поводження з тваринами вчинене з особливою жорстокістю-за ч. 3 ст. 299 ККУ. Відповідальність за цей злочин настає з 16-річного віку. Покараннями за цей злочин передбачені арешт і позбавлення волі.

Зверніться із заявою до поліції та попросіть здійснювати кримінальне провадження по цьому випадку. Якщо поліція проявить бездіяльність-оскаржуйте її до слідчого судді тощо. Кримінальне провадження щодо застосування примусових заходів виховного характеру, передбачених законом України про кримінальну відповідальність, здійснюється внаслідок вчинення особою, яка після досягнення одинадцятирічного віку до досягнення віку, з якого може наставати кримінальна відповідальність, вчинила суспільно небезпечне діяння, що підпадає під ознаки діяння, передбаченого законом України про кримінальну відповідальність (ст. 498 КПК). За вбивство тварини, вчинене з особливою жорстокістю, до неповнолітнього слід, на мою думку, застосувати примусові заходи виховного характеру. З них застосовуються направлення на навчання в спецшколу та спецпрофтехучилище, також-легші примусові міри виховного характеру.

Зв'язатися з юристом
Босак (Бандурка) Назарій Орестович, місто Львів
ICQ:581230319
Сказати Дякую +15 грн

Вартість послуг: Надання розгорнутої правової консультації, юридичних порад, правової інформації та юридичних роз'яснень, праця з документами правового характеру, юридично-претензійна робота, зроблення правового висновку, ведення правничого супроводу, загальна правова робота по судовому розгляду, відстоювання інтересів громадянина в органах виконавчої влади, деякий захист клієнта від проступків, робота по відносинах клієнта із судово-правоохоронними органами тощо-150 грн. за годину безпосередньо праці.



Типові договориБланки договорів



Активні юристиАктивні юристи

не в мережі
Фото користувача
Яцюк наталія
м. Київ
відповідей за тиждень: 5
Телефон: +38 (098) 414-65-40
Телефон: 0637323860
не в мережі
Фото користувача
Nikjlay Kasyanov
м. Дніпро
відповідей за тиждень: 1
Телефон: [email protected]