Сказати «Дуже Дякую»


Сума до перерахування р.

Просьба разъяснить, может ли договор быть заверен ЖЕКом, является ли ЖЕК уповноваженним органом міської ради? - документ, що засвідчує право користування житла (договір найму/піднайму/оренди тощо), укладений

Відповідно до чинного законодавства, договір найму житла укладається у письмовій формі, проте якщо сторони недодержали письмової форми договору це не буде означати недійсність договору, але факт укладання чи оспорювання окремих частин договору необхідно буде доводити письмовими доказами, засобами аудіо -, відеозапису та ін.. Рішення суду в таких випадках не може ґрунтуватися на показаннях свідків.

Якщо договір оренди житла з викупом підлягає обов’язковому нотаріальному посвідченню, то договір оренди (найму) житла може бути посвідчений нотаріально за бажанням сторін. Крім того, договір оренди житла з викупом підлягає обов’язковій державній реєстрації у порядку визначеному законом.

В оренду можуть надаватись помешкання, зокрема квартира або її частина, житловий будинок або його частина, дачний або садовий будинок тощо. При цьому помешкання має бути придатним для постійного проживання у ньому.Слід звернути увагу! Якщо власник житла, що передано у найм, змінився, то до нового власника переходять права та обов’язки наймодавця.

Наймач та особи, які постійно проживають разом з ним, за взаємною згодою та з попереднім повідомленням наймодавця можуть дозволити тимчасово проживати у помешканні іншій особі (особам) без стягнення плати за користування житлом (тимчасових мешканців). Для вселення тимчасових мешканців згода наймодавця не потребується, але наймач та особи, які проживають разом з ним повинні попередньо повідомити наймодавця про вселення тимчасових мешканців. Відповідно до положень Цивільного кодексу України, наймач житла має право за згодою інших осіб, які постійно проживають разом з ним, у будь-який час відмовитися від договору найму, письмово попередивши про це наймодавця за три місяці.

Якщо наймач звільнив помешкання без попередження, наймодавець має право вимагати від нього плату за користування житлом за три місяці, якщо наймодавець доведе, що він не міг укласти договір найму житла на таких самих умовах з іншою особою. Наймач має право також відмовитися від договору найму житла, якщо житло стало непридатним для постійного проживання у ньому. І у разі виникнення спору і встановлення судом непридатності житла для постійного проживання у ньому, у наймача відсутній обов’язок попередження наймодавця про розірвання договору за три місяці.

Договір найму житла може бути розірваний за рішенням суду на вимогу наймодавця у випадках передбачених законодавством, а саме статті 825 Цивільного кодексу України .

У разі розірвання договору найму житла наймач та інші особи, які проживали у помешканні, підлягають виселенню з житла на підставі рішення суду, без надання їм іншого житла.Договір найму житла може укладатися між фізичними ( тобто громадянами) та юридичними особами (підприємствами, установами, організаціями тощо).

Якщо за договором наймачем є юридична особа, вона може використовувати житло лише для проживання у ньому громадянина.

Договір найму житла, що належить до державного або комунального житлового фонду, укладається між житлово-експлуатаційною організацією та наймачем на основі ордеру.

За договором найму житла, що належить до державного або комунального житлового фонду в найм може здаватись квартира або інше ізольоване жиле приміщення, що складається з однієї чи кількох кімнат, а також одноквартирний жилий будинок.

Зв'язатися з юристом
ООО Право на Якість, місто Київ
Телефон:+380732137627,+380503858355,+380972037619
E-mail:[email protected]
Сказати Дякую +15 грн

Вартість послуг: 200 грн
Благодарность принимается на карту Приват Банка
5329 5720 0051 2468
Платные консультации по прайсу
http://right-for-quality.com/



Типові договориБланки договорів



Активні юристиАктивні юристи

Телефон: 0637323860
не в мережі
Фото користувача
Яцюк наталія
м. Київ
відповідей за тиждень: 4
Телефон: +38 (098) 414-65-40
Телефон: +38 (096)-109-76-08


Ответы юристовОтветы юристов