Сказати «Дуже Дякую»


Сума до перерахування р.

Якщо психологічне насильство не в сім*ї, а на роботі? Викладач страждає від учнів. До якої статі КК України звернутись? Дякую.

Доброго дня.

ЗАКОН УКРАЇНИ "ПРО ОСВІТУ"

Стаття 59.Відповідальність батьків за розвиток дитини:

1.Виховання в сім'ї є першоосновою розвитку дитини якособистості.

2.На кожного з батьків покладається однаковавідповідальність за виховання, навчання і розвиток дитини.

3.Батьки та особи, які їх замінюють, зобов'язані: постійнодбати про фізичне здоров'я, психічний стан дітей, створювати належні умови для розвитку їх природних здібностей, поважатигідність дитини, виховувати працелюбність, почуття доброти,милосердя, шанобливе ставлення до державної і рідної мови, сім'ї,старших за віком, до народних традицій та звичаїв; сприятиздобуттю дітьми освіти у навчальних закладах або забезпечуватиповноцінну домашню освіту відповідно до вимог щодо її змісту,рівня та обсягу; виховувати повагу до законів, прав, основних свобод людини.

Стаття 184. (ч 1).За систематичне ухилення від виконанняобов'язків щодо забезпечення необхідних умов життя, навчання та виховання неповнолітніх дітей.

АДМІНІСТРАТИВНА ВІДПОВІДАЛЬНІСТЬ

Стаття 184.(ч.4).До неповнолітніх, які не досягли 14-16 років івідповідно до ст.22 кримінального кодексу не є суб'єктами злочинуі не можуть нести кримінальної відповідальності, застосовуються примусові заходи виховного характеру, які передбачені ст.23 Кримінального кодексу, а батьки несуть адміністративнувідповідальність.

КРИМІНАЛЬНА ВІДПОВІДАЛЬНІСТЬ

Стаття 166.Злісне невиконання обов'язків по догляду за дитиноюабо за особою, якій встановлена опіка чи піклування, що спричинило тяжкі наслідки - карається обмеженням волі на строк від двох доп'яти років та позбавленням волі на той же термін.

Зв'язатися з юристом
Бобрушко Люба Юріївна, місто Київ
Телефон:0684963771
Сказати Дякую +15 грн

Вартість послуг: Вартість послуг: 100 грн. ПриватБанк картка № 4149497855859932



Типові договориБланки договорів



Активні юристиАктивні юристи

онлайн
Фото користувача
Яцюк наталія
м. Київ
відповідей за тиждень: 5
Телефон: +38 (098) 414-65-40
Телефон: 0637323860