Сказати «Дуже Дякую»


Сума до перерахування р.

Скажіть будь ласка. Я невоєннозабов'язаний але вимогають заміну довідки. Це правомірно? Є штамп в довідці "невоєннозабов'язаний" наказ МОУ 342 від 09.06.2006

Питання військового обліку регулює Інструкція з організації ведення військового обліку військовозобов’язаних і призовників в органах місцевого самоврядування, на підприємствах, в установах, організаціях і навчальних закладах, затверджену наказом Міністра оборони України від 15 грудня 2010 р. № 660 (далі ? Інструкція № 660), ? адже саме у ній містяться основні вимоги щодо ведення військового обліку на підприємствах.

Відповідно до п 3.4. Інструкції № 660 З питань персонального обліку військовозобов'язаних та
призовників на керівників підприємств, установ, організацій і навчальних закладів незалежно від підпорядкування і форм власності покладається виконання таких заходів:
- перевірка у громадян під час прийняття на роботу (навчання) наявності військово-облікових документів (у військовозобов'язаних - військових квитків або тимчасових посвідчень (замість військових квитків), а у призовників - посвідчень про приписку до призовних дільниць). Приймання на роботу (навчання) військовозобов'язаних та призовників здійснюється тільки після взяття їх на військовий облік у
військових комісаріатах, а також у разі перебування на військовому обліку у Службі безпеки України;

Відповідно до п 3.5. Інструкції № 660 військово-обліковими документами, на підставі яких на підприємствах, в установах, організаціях і навчальних закладах ведеться персональний облік військовозобов'язаних та призовників, є:
- для військовозобов'язаних - військовий квиток або тимчасове посвідчення (замість військового квитка);
- для призовників - посвідчення про приписку до призовної дільниці.

Якогось Порядку заміни довідки, виданої замість військового квитка на військовий квиток у відкритому доступі немає, тому, можна припустити, що такого порядку взагалі не існує.
У той час, коли вам було видано цю Довідку, всі нормативні документи визнавали її нарівні з військовим квитком. На теперішній час ці документи втратили чинність, а у нових такий документ не згадується.
Тому, на мою думку, якщо документ безстроковий і його було видано у відповідності до норм та правил, що діяли на той час, а про втрату такими документами чинності у нових документах не сказано - він є чинним, до заміни на військовий квиток встановленого зразка. Але порядку заміни немає.

Писати будь-яких відмов не потрібно, такі заяви, тим більш письмові можуть бути розцінені як порушення правил військового обліку.

Відповідно до статті 210 Кодексу України про адміністративні правопорушення порушення військовозобов'язаними чи призовниками правил військового обліку, неявка їх на виклик до військового комісаріату без поважних причин або несвоєчасне подання в обліковий орган, де вони перебувають на військовому обліку, відомостей про зміну місця проживання, освіти, місця роботи, посади, а також порушення порядку проходження навчальних зборів (занять) у навчальних закладах Товариства сприяння обороні України та професійно-технічних навчальних закладах -
тягнуть за собою накладення штрафу від п'яти до семи неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (85-119 грн).

Рекомендую звернутися до МО з письмовим запитом про розяснення процедури заміни та надання реквізитів НПА, що регулюють дане питання.

Зв'язатися з юристом
ООО Право на Якість, місто Київ
Телефон:+380732137627,+380503858355,+380972037619
E-mail:[email protected]
Сказати Дякую +15 грн

Вартість послуг: 200 грн
Благодарность принимается на карту Приват Банка
5329 5720 0051 2468
Платные консультации по прайсу
http://right-for-quality.com/



Типові договориБланки договорів



Активні юристиАктивні юристи

Телефон: +38 (096)-109-76-08
Телефон: 0637323860
Телефон: +38 (097) 410 44 00
не в мережі
Фото користувача
Nikjlay Kasyanov
м. Дніпро
відповідей за тиждень: 2
Телефон: [email protected]