Сказати «Дуже Дякую»


Сума до перерахування р.

Чи маю я право купити зелену карту в Польщі ?Бо сьогодні наші прикордонники не хотіли впускати якщо зелена карта куплена не в Україні.

Багато, хто чув про Зелену карту, але не розуміє точно що це таке, та навіщо вона потрібна. Взагалі, цей документ – це міжнародна страховка, яка прийнята в багатьох країнах, що дає беззаперечне право на перетин іноземного кордону. Так, вона діє в 48 країнах (включаючи європейські, деякі азіатські та африканські), тому для перетину кордону з ЄС на власному авто, маючи Зелену карту не потрібно робити додаткову автострахівку. Тобто, отримавши Зелену картку в Україні, чи в будь-якій іншій країні-учасниці можна без перепон в’їжджати до всіх держав, що дотримуються виконання умов, яких вимагає цей документ. Далі розглянемо кому необхідно мати карту, де її можна придбати, та які переваги своїм власникам вона надає.Зелена карта – це міжнародний сертифікат страхування громадянської відповідальності, чия дія розповсюджується на всі країни, які включає система. ЇЇ наявність – це обов’язкова умова для водіїв, що досить часто виїжджають за кордон. Цей документ має таку ж значимість, як і закордонний паспорт, адже прикордонники ретельно перевірять не лише наявність візи та паспорту, а й Зеленої карти.

Так, її відсутність досить часто слугує серйозним приводом для відмови у в’їзді на територію країн ЄС.

Придбавши даний документ, водій страхує власну відповідальність перед третіми особами на випадок нанесення шкоди, або ж завдання збитків у результаті спричиненого ДТП. Так, збитки буде відшкодовувати страхова агенція, яка оформлювала документ. І, навпаки, якщо Зеленої карти у вас немає, то всі витрати на ремонт, на лікування (в особливо тяжких випадках), а також моральну шкоду лягають на ваші плечі.Зелена карта – міжнародний сертифікат, тому, звичайно, вони не продаються в будь-якому переході (хоча може вони там і є, та купувати їх точно не варто). Право на продаж мають лише ті страхові фірми, що стали членами МТСБУ (Моторне транспортне бюро страхування в Україні). Так найвідоміші страхові агенції, у яких можна без вагань купувати Зелені карти, наступні:

  • Оранта;
  • Дженералі Гарант;
  • ПРОСТО-страхування;
  • ТАК;
  • УНІКА;
  • Перша;
  • Глобус. Вже давно існує велика кількість шахраїв, що заробляють на довірливих людях. Один з варіантів можливого обману – купити карту на кордоні.

    Так, коли ви наближаєтеся до кордону, наприклад, з Польщею, та можливо стоїте в черзі, до вас можуть підійти люди та запропонувати придбати міжнародний сертифікат (точніше дуже схожу копію).

    Та ви маєте розуміти, що працівники прикордонних служб вже мають непоганий досвід у цих шахрайствах, тому з легкістю виявлять фальшивку. основна перевага Зеленої карти в тому, що її власники не мають додатково купувати страховку при виїзді за кордон. Наприклад, якщо вона діє рік, то протягом цього періоду вам не варто піклуватися про додаткові документи. Головна її функція – страхування іноземного водія від нещасних випадків під час перебування за кордоном

Зв'язатися з юристом
ООО Право на Якість, місто Київ
Телефон:+380732137627,+380503858355,+380972037619
E-mail:[email protected]
Сказати Дякую +15 грн

Вартість послуг: 200 грн
Благодарность принимается на карту Приват Банка
5329 5720 0051 2468
Платные консультации по прайсу
http://right-for-quality.com/



Типові договориБланки договорів



Активні юристиАктивні юристи

Телефон: +38 (096)-109-76-08
Телефон: 0637323860
Телефон: +38 (097) 410 44 00
не в мережі
Фото користувача
Nikjlay Kasyanov
м. Дніпро
відповідей за тиждень: 2
Телефон: [email protected]