Сказати «Дуже Дякую»


Сума до перерахування р.

Скажите пожалуйста у моей мамы не оформленна спадщина а кредиторы угрожают забрать 3-х комнатную квартиру они могут что-то зделать? P.S у меня моей мамы шизофрения 2-я группа они имеи право давать моей

Доброго вечора. Вам потрібно ініціювати визнання недієздатною Вашої матері. Згідно із п.9 постанови пленуму верховного суду "Про судову практику в справах про визнання громадянина обмежено дієздатним чи недієздатним", у тих випадках, коли від часу виникнення недієздатності залежать певні правові наслідки, суд на прохання осіб, які беруть участь у справі, з урахуванням висновку судово-психіатричної експертизи й інших даних про психічний стан громадянина, в рішенні може зазначити, з якого часу громадянин є недієздатним. Якщо від часу виникнення недієздатності залежить визнання недійсним шлюбу, договору або іншого правочину, суд з урахуванням висновку судово-психіатричної експертизи та інших доказів щодо психічного стану особи може визначити у своєму рішенні день, з якого вона визнається недієздатною (ч.2 ст. 40 ЦК). Якщо вона була хвора під час надання їй кредиту, то можливе визнання її недієздатною з часу з'явлення в неї хронічної психічної хвороби і до надання їй кредиту, внаслідок чого договір позики стане нікчемним. Статтями 295-300 цивільного процесуального кодексу врегульовано розгляд судом справ про обмеження цивільної дієздатності фізичної особи, визнання фізичної особи недієздатною та поновлення цивільної дієздатності фізичної особи.

Зв'язатися з юристом
Босак (Бандурка) Назарій Орестович, місто Львів
ICQ:581230319
Сказати Дякую +15 грн

Вартість послуг: Надання розгорнутої правової консультації, юридичних порад, правової інформації та юридичних роз'яснень, праця з документами правового характеру, юридично-претензійна робота, зроблення правового висновку, ведення правничого супроводу, загальна правова робота по судовому розгляду, відстоювання інтересів громадянина в органах виконавчої влади, деякий захист клієнта від проступків, робота по відносинах клієнта із судово-правоохоронними органами тощо-150 грн. за годину безпосередньо праці.



Типові договориБланки договорів



Активні юристиАктивні юристи

онлайн
Фото користувача
Яцюк наталія
м. Київ
відповідей за тиждень: 5
Телефон: +38 (098) 414-65-40
Телефон: 0637323860