Сказати «Дуже Дякую»


Сума до перерахування р.

Чи повинен випробувальний термін оплачуватися? А тестові завдання на реальних прикладах компанії? Чи такі ньюанси обговорюються?

Доброго дня шановна Тамара.

Відповідно до частини 2 ст. 26 КЗпП, у період випробування на працівника поширюються всі вимоги і гарантії законодавства про працю, у тому числі й щодо оплати праці. Встановлення під час прийняття на роботу випробувального терміну для перевірки відповідності працівника роботі, яка йому доручається, за вимогами законодавства про працю, не є підставою для не нарахування та невиплати заробітної плати за виконану ним роботу. Уклавши трудовий договір з найманим працівником, роботодавець зобов’язаний виплачувати йому заробітну плату і забезпечувати умови праці, необхідні для виконання роботи, передбачені законодавством про працю, колективним договором і угодою сторін. А працівник своєю чергою зобов’язанийвиконувати роботу, визначену цією угодою, та всі правила внутрішнього трудового розпорядку (ст. 21 КЗпП).

При цьому не буде порушенням трудового законодавства той факт, коли на період випробувального терміну працівнику буде встановлено оклад у розмірі меншому, що в установленому порядку буде передбачено в штатному розкладі. Але при цьому він не може бути менше мінімальної заробітної плати, встановленої чинним законодавством (див. лист Мінпраці від 22.05.2008 р. № 013-0721-05). Після закінчення випробувального терміну в штатне розклад може бути внесено зміну про збільшення окладу такому працівнику.

Що стосується тестовихзавдань, то це неопосерковано обговорється під час прийняття на роботу і тести складаються на вибір роботодавця.

З повагою, Яна Сергіївна

Зв'язатися з юристом
Титаренко Яна Сергіївна, місто Дніпро
Телефон:+38 (067) 630-77-35
E-mail:[email protected]
Сказати Дякую +15 грн

Вартість послуг: Особисті консультації ( в особистих повідомленнях на сайті чи по e-mail) здійснюється на платній основі від 100 грн.( В залежності від складності питання).
Написання позовних заяв, скарг, договір та інших процесуальних документів - ціна договірна.
Подякувати за конституцією ви можете слідуючи чином карта Приват банку 4149625810823912



Типові договориБланки договорів



Активні юристиАктивні юристи

онлайн
Фото користувача
Яцюк наталія
м. Київ
відповідей за тиждень: 5
Телефон: +38 (098) 414-65-40
Телефон: 0637323860