Сказати «Дуже Дякую»


Сума до перерахування р.

Доброго дня чи поширюється норма п.6 Ст 300 ЦПКУ на судові рішення, що були прийняті судом до набрання чинності даних змін до цивільно процесуального кодексу. Дякую

Доброго вечора. Згідно із ст. 58 конституції, закони та інші нормативно-правові акти не мають зворотної дії в часі, крім випадків, коли вони пом'якшують або скасовують відповідальність особи. За ч. 4 ст. 3 ЦПК, закон, який встановлює нові обов’язки, скасовує чи звужує права, належні учасникам судового процесу, чи обмежує їх використання, не має зворотної дії в часі. Норма ч. 6 ст. 300 цивільного процесуального кодексу "строк дії рішення про визнання фізичної особи недієздатною визначається судом, але не може перевищувати двох років" організаційна, нічого новаторського нею в медичне право не внесено. Вона суттєво змінює прийнятий раніше максимальний строк чинності рішення судів про визнання недієздатним з винесеного на невизначений термін до двохрічного, тому вона має діяти щодо чинності рішень судів про визнання недієздатним, винесених до прийняття нового ЦПК, діяти ж вона має з дати набрання чинності ЦПК, при цьому мають виконуватись норми перехідних положень ЦПК. 10 червня 2018 року був введений в дію закон "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо надання психіатричної допомоги". В старих рішеннях судів про визнання недіїздатними та їх виконанні потрібно навести лад, зокрема в тих випадках, коли хтось оспорює ці рішення.

Зв'язатися з юристом
Босак (Бандурка) Назарій Орестович, місто Львів
ICQ:581230319
Сказати Дякую +15 грн

Вартість послуг: Надання розгорнутої правової консультації, юридичних порад, правової інформації та юридичних роз'яснень, праця з документами правового характеру, юридично-претензійна робота, зроблення правового висновку, ведення правничого супроводу, загальна правова робота по судовому розгляду, відстоювання інтересів громадянина в органах виконавчої влади, деякий захист клієнта від проступків, робота по відносинах клієнта із судово-правоохоронними органами тощо-150 грн. за годину безпосередньо праці.



Типові договориБланки договорів



Активні юристиАктивні юристи

не в мережі
Фото користувача
Яцюк наталія
м. Київ
відповідей за тиждень: 5
Телефон: +38 (098) 414-65-40
Телефон: 0637323860
не в мережі
Фото користувача
Nikjlay Kasyanov
м. Дніпро
відповідей за тиждень: 1
Телефон: [email protected]