Сказати «Дуже Дякую»


Сума до перерахування р.

а як що дитина малолитня 3,5 роки? А органы опеки обязаны принять заявление об усыновлении? если ребенок под опекой и опекун не дает згоду?

Доброго дня шановна Марина Сергіївна.

Усиновлення може бути проведене без згоди опікуна, піклувальника або органу опіки та піклування, якщо суд встановить, що усиновлення дитини відповідає її інтересам.

Частина 2 ст. 221 СК передбачає право на усиновлення дитини і без згоди опікуна, піклувальника, але зацікавлена особа, яка одержала відмову на згоду усиновлення дитини, звернулася до органу опіки та піклування і одержала від нього*і-згоду. Таке право органу опіки та піклування надано п. 1 Правил опіки та піклування, але може виникнути ситуація, коли і орган опіки та піклування не дасть згоди зацікавленій особі на усиновлення. У цьому разі зацікавлена особа звертається до суду з позовом про усиновлення і надає разом з позовною заявою мотивовану відмову на усиновлення дивини з боку піклувальника, опікуна органу опіки ш піклування. Цією статтею передбачено попереднє оскарження відмови піклувальника, опікуна до органу опіки та піклування. Зацікавлена особа не може відмову опікуна, піклувальника оскаржити прямо до суду.

Як згода на усиновлення, так і відмова у такій згоді має бути повно і всебічно об-ґрунтована.

В обох випадках орган опіки та піклування складає висновок за матеріалами справи за правилами ст. 224 СК і подає до суду про доцільність або недоцільність усиновлення та його відповідність інтересам дитини.

До висновку органу опіки та піклування, який готується за місцем проживання ди-тини, мають бути додані документи, зазначені в ч. З ст. 253 ЦПК. Обов'язок складати такі висновки і брати участь у судових засіданнях покладено на відділи і управління освіти.

Зв'язатися з юристом
Титаренко Яна Сергіївна, місто Дніпро
Телефон:+38 (067) 630-77-35
E-mail:[email protected]
Сказати Дякую +15 грн

Вартість послуг: Особисті консультації ( в особистих повідомленнях на сайті чи по e-mail) здійснюється на платній основі від 100 грн.( В залежності від складності питання).
Написання позовних заяв, скарг, договір та інших процесуальних документів - ціна договірна.
Подякувати за конституцією ви можете слідуючи чином карта Приват банку 4149625810823912



Типові договориБланки договорів



Активні юристиАктивні юристи

онлайн
Фото користувача
Яцюк наталія
м. Київ
відповідей за тиждень: 5
Телефон: +38 (098) 414-65-40
Телефон: 0637323860