Сказати «Дуже Дякую»


Сума до перерахування р.

и Прийнять Кабінетом Міністрів України Проект Постанови Мінсоцполітики, який затверджує порядок встановлення статусу учасника Революції Гідності, і порядок видачфі посвідчень та нагрудних значків? Ст.

2. Статус постраждалого учасника Революції Гідності надається особам, які на виконання Закону України „Про встановлення державної допомоги постраждалим учасникам масових акцій громадського протесту та членам їх сімей” включені до переліку осіб, які під час участі в масових акціях громадського протесту отримали тілесні ушкодження (тяжкі, середньої тяжкості, легкі), але такі ушкодження не призвели до інвалідності, та звернулися за медичною допомогою у період з 21 листопада 2013 року по 30 квітня 2014 року.

Дія цього Порядку не поширюється на працівників міліції, осіб, які проходили службу в правоохоронних органах спеціального призначення, військовослужбовців внутрішніх військ, Збройних Сил та інших військових формувань, які отримали тілесні ушкодження (тяжкі, середньої тяжкості, легкі) під час виконання службових обов’язків, пов’язаних з подіями Революції Гідності.

3. Підставою для надання особі статусу постраждалого учасника Революції Гідності є наявність особи у одному з переліків осіб, які отримали тяжкі, середньої тяжкості або легкі тілесні ушкодження під час участі у Революції Гідності, затверджених МОЗ за погодженням з Мінсоцполітики, МВС та Генеральною прокуратурою України (далі – перелік).

4. Для встановлення статусу постраждалого учасника Революції Гідності особа, яка включена до переліку, звертається з відповідною заявою до структурного підрозділу з питань соціального захисту населення районної, районної у м. Києві держадміністрації, структурного підрозділу з питань праці та соціального захисту населення виконавчого органу міської, районної у місті (в разі утворення) ради (далі – орган соціального захисту населення) за місцем реєстрації, місця проживання або перебування.

У разі відсутності реєстрації місця проживання або перебування особа, яка отримала тілесні ушкодження під час участі Революції Гідності, звертається із заявою про надання статусу постраждалого учасника Революції Гідності до управління праці та соціального захисту населення Печерської районної у м. Києві держадміністрації.

До заяви додаються:

копія документа, що посвідчує особу громадянина України, іноземця або особи без громадянства, а також особу, яку визнано в Україні біженцем або особою, яка потребує додаткового захисту (з пред’явленням оригіналу);

копія довідки про присвоєння реєстраційного номера облікової картки платника податків (крім фізичних осіб, які через свої релігійні переконання відмовилися від прийняття реєстраційного номера облікової картки платника податків та повідомили про це відповідному контролюючому органу і мають відмітку в паспорті).

7. У разі відсутності в органі соціального захисту населення переліку орган соціального захисту населення не пізніше наступного робочого дня після надходження заяви звертається із відповідним запитом до Мінсоцполітики.

Рішення про надання статусу постраждалого учасника Революції Гідності приймається органами соціального захисту населення у десятиденний строк з дня подання заяви або надходження переліку від Мінсоцполітики.

5. Особам, яким встановлено статус постраждалого учасника Революції Гідності органами соціального захисту населення видається посвідчення „Постраждалий учасник Революції Гідності”.

6.Посвідчення є документом, що підтверджує статус постраждалого учасника Революції Гідності, на основі котрого надаються відповідні пільги і компенсації.

Документом, на підставі якого надається право на пільговий проїзд згідно з пунктом 17 частини першої статті 12 Закону України „Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту” є листи талонів на право одержання постраждалими учасниками Революції Гідності проїзних документів (квитків) безоплатно і з 50-відсотковою знижкою їх вартості.

6. Мінсоцполітики надсилає органу соціального захисту населення бланк посвідчення „Постраждалий учасник Революції Гідності” та листи талонів на право одержання постраждалими учасниками Революції Гідності проїзних документів (квитків) безоплатно і з 50-відсотковою знижкою їх вартості для їх видачі протягом трьох робочих днів з дня отримання запиту від органу соціального захисту населення.

6. Постраждалим учасникам Революції Гідності, які мають право на одночасне отримання посвідчення учасника бойових дій, інваліда війни, учасника війни та постраждалого учасника Революції Гідності, видається лише одне посвідчення за їхнім вибором.

Постраждалим учасникам Революції Гідності, які одночасно є особами, на яких поширюється чинність Закону України „Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту”, видається одне посвідчення за їхнім вибором, у якому робиться відмітка про встановлення іншого правового статусу.

_____________________

Зв'язатися з юристом
ООО Право на Якість, місто Київ
Телефон:+380732137627,+380503858355,+380972037619
E-mail:[email protected]
Сказати Дякую +15 грн

Вартість послуг: 200 грн
Благодарность принимается на карту Приват Банка
5329 5720 0051 2468
Платные консультации по прайсу
http://right-for-quality.com/



Типові договориБланки договорів



Активні юристиАктивні юристи

Телефон: 0637323860
Телефон: +38 (096)-109-76-08
не в мережі
Фото користувача
Яцюк наталія
м. Київ
відповідей за тиждень: 2
Телефон: +38 (098) 414-65-40