Сказати «Дуже Дякую»


Сума до перерахування р.

Доброго дня! Питання щодо набуття громадянства України за встановленням батьківства . Мій чоловік -громадянин Венесуели , чи є в нього можливість отримати громадянство України після народження нашої спільної

Добрий вечір, Владислава.

ч.9 ст.6 Закону " Про громадянство" передбачає набуття громадянства України" внаслідок " визнання батьківства чи материнства або встановлення факту батьківства чи материнства". Тут мова йде про можливість набуття дитиною громадянства України, внаслідок виявлення належності її батьків або одного з них до громадянства України.

Батько іноземець не "успадковує" громадянство своєї дитини-громадянина України, а от дитина - іноземець може одержати громадянство України від батьків або одного з них.

Для одержання українського громадянства, Вашому чоловіку слід подати заяву про прийняття до громадянства, відповідно до ст.9 Закону " Про громадянство".

Умовами такого прийняття є наступні:

1) визнання та дотримання Конституції та законів України;

2) зобов`язання припинити іноземне громадянство;

3)безперервне проживання на законних підставах на території України протягом останніх 5 років. Ця умова не поширюється на осіб. які перебувають у шлюбі з громадянином України понад 2 роки;

4)отримання дозволу на імміграцію;

5)володіння державною мовою або її розуміння у достатньому для спілкування обсязі;

6)наявність законних джерел існування.

Якщо особа вчинила злочин проти людства, здійснювала геноцид, була засуджена в Україні до позбавлення волі за тяжкий чи особливо тяжкий злочин або вчинила на території іноземної держави діяння, яке за нашим законодавством є тяжким чи особливо тяжким злочином, тоді така особа не приймається до громадянства України.

Зв'язатися з юристом
Клеменко Катерина Вікторівна
Сказати Дякую +15 грн

Вартість послуг: Консультации общего характера - бесплатно.



Типові договориБланки договорів



Активні юристиАктивні юристи

не в мережі
Фото користувача
Яцюк наталія
м. Київ
відповідей за тиждень: 5
Телефон: +38 (098) 414-65-40
Телефон: 0637323860