Сказати «Дуже Дякую»


Сума до перерахування р.

Доброго дня! Цікавить ваша думка з наступного питання: як повинен вчинити суд першої інстанції при поданні стороною скарги на ухвалу про відмову у задоволенні клопотання про зупинення провадження у справі?

Вітаю, Андрій.

Суд першої інстанції?

Ч.1 ст.255 ГПК містить вичерпний перелік ухвал суду першої інстанції, на які можна подати апеляційну скаргу, окремо від рішення суду, тобто суд першої інстанції не розглядає такі скарги.

При поданні стороною скарги на ухвалу про відмову у задоволенні клопотання про зупинення провадження у справі, суд апеляційної інстанції має пояснити стороні, що подача такої скарги не передбачена ГПК та Законом " Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом".

Також, подання стороною апеляційної чи касаційної скарги на процесуальні документи, оскарження яких не передбачено ГПК, може бути оцінено як дія, спрямована на затягування судового процесу, що є порушенням обов`язку сторін добросовісно користуватись належними їм процесуальними правами.

Враховуючи рівність сторін, суд першої інстанці (у разі такої відмови), може звернути увагу такої сторони на належне їй право викласти усі свої заперечення щодо ухвали, яка не може бути оскаржена окремо від рішення, в апеляційній скарзі на саме рішення, згідно ч.3 ст.255 ГПК.

Зв'язатися з юристом
Клеменко Катерина Вікторівна
Сказати Дякую +15 грн

Вартість послуг: Консультации общего характера - бесплатно.



Типові договориБланки договорів



Активні юристиАктивні юристи

не в мережі
Фото користувача
Яцюк наталія
м. Київ
відповідей за тиждень: 5
Телефон: +38 (098) 414-65-40
Телефон: 0637323860
не в мережі
Фото користувача
Nikjlay Kasyanov
м. Дніпро
відповідей за тиждень: 1
Телефон: [email protected]