Сказати «Дуже Дякую»


Сума до перерахування р.

На озері вимагають оплату рибної ловлі, вимагає орендатор, який по його словам запускав рибу. Хто може обмежити мій доступ до рибної ловлі, і де я можу дізнатись про ці обмеження. Які документи орендатор

Доброго дня.

Степан, відповідаючи на Ваше перше питання, хочу зазначити, що вимагати плату за здійснення любительскої риболовлі нині заборонено.

Стосовно питань хто може обмежувати Вам доступ до рибної ловлі, які документи має пред`явити орендатор, Вам необхідно знати наступне.

Нині любительска риболовля на водоймах загального користування є дозволеною і не може бути забороненою орендарями водойми.

Однак це не означає, що громадяни мають право робити на орендованих водоймах, що їм заманеться.

Так, наприклад, на 1 особу за добу дозволено вилов риби до 3 кг., раків - не більше 30 штук.

Вилов риби понад встановлену норму не дозволяється.

Крім того, орендарі водних об`єктів мають право встановлювати власні обмеження, за умови наявності у них необхідних документів і дозволів.

Так, за умов наявності у орендаря документів про зариблення ставка, ( час, види риб, якими зариблено ставок), актів виконаних робіт, він може вимагати повернути у ставок рибу, яку він розводить. У такому випадку береться до уваги лише та риба, вага якої збігається з середньоваговими показниками виду риби, яка перебуває на відгодівлі.

Також варто знати, що любительска риболовля призначена лише для власного споживання.

Якщо орендар доведе, що вилов риби громадянами здійснюється з комерційною метою або встановить інші порушення правил риболовлі( наприклад, забороненими засобами), такі громадяни можуть бути притягнуті до адміністративної і навіть кримінальної відповідальності.

Окремо звертаю Вашу увагу на те, що риболовля (будь-яка) у межах природно-заповідного фонду, в риборозплідних господарствах і водоймах спец призначення взагалі заборонена. У такому випадку там мають бути розміщені відповідні попереджувальні таблички.

Отже, Ви маєте право на здійснення любительскої риболовлі безкоштовно і без спец. дозволів з боку орендарів за умови, що така риболовля:

1) здійснюється Вами на водоймах загального користування;

2) не перевищує встановлену добову норму вилову;

3) здійснюється без інших порушень правил любительскої риболовлі.

Зв'язатися з юристом
Клеменко Катерина Вікторівна
Сказати Дякую +15 грн

Вартість послуг: Консультации общего характера - бесплатно.



Типові договориБланки договорів



Активні юристиАктивні юристи

не в мережі
Фото користувача
Яцюк наталія
м. Київ
відповідей за тиждень: 5
Телефон: +38 (098) 414-65-40
Телефон: 0637323860
не в мережі
Фото користувача
Nikjlay Kasyanov
м. Дніпро
відповідей за тиждень: 1
Телефон: [email protected]