Сказати «Дуже Дякую»


Сума до перерахування р.

с 2018 года пошли квитанции на оплету за вывоз мусора с предприятия ТОВ Вельтум запорожье.Живу в частном секторе .Договора не заключал.Беспредел.Так они и за воздух скоро придумают платить?

Доброго дня шановний Руслан.

Законом України про відходи передбачено, що кожен власник квартири або приватного будинку має укласти договір на вивезення побутових відходів. Держава надає громадянам і права, і обов'язки: право жити на чистій території і обов'язок не забруднювати її. Усі — з приватного сектора.

Якщо немає договору, значить, людина викидає сміття, забруднюючи довкілля, а отже, повинна сплатити штраф за порушення правил благоустрою. Мінімальний — 340 грн. Скласти акт про порушення може і екологічний інспектор, і міліціонер, і працівник "Вельтум", адже таке право надав міськвиконком. Щодо боргу, то його Ви можете перерахувати, якщо принесете договір, що здає сміття комусь іншому.

Рішенням Запорізького міськвиконкому передбачено, що усі повинні укласти договір про вивезення сміття. Якщо людина не згодна з цим, вона може звертатися до суду. Щодо того, що приходять квитанції, хоча договір ще не укладено, то вже виникав такий прецедент. Свого часу ЖКП також присилало квитанції про оплату людям, які не уклали договір. Проте Верховний Суд постановив: платити потрібно незалежно від того, є договір чи немає.

Зв'язатися з юристом
Титаренко Яна Сергіївна, місто Дніпро
Телефон:+38 (067) 630-77-35
E-mail:[email protected]
Сказати Дякую +15 грн

Вартість послуг: Особисті консультації ( в особистих повідомленнях на сайті чи по e-mail) здійснюється на платній основі від 100 грн.( В залежності від складності питання).
Написання позовних заяв, скарг, договір та інших процесуальних документів - ціна договірна.
Подякувати за конституцією ви можете слідуючи чином карта Приват банку 4149625810823912



Типові договориБланки договорів



Активні юристиАктивні юристи

онлайн
Фото користувача
Яцюк наталія
м. Київ
відповідей за тиждень: 5
Телефон: +38 (098) 414-65-40
Телефон: 0637323860