Сказати «Дуже Дякую»


Сума до перерахування р.

Чи правомірно Замовник вимагає від УЧАСНИКА у складі тендерної пропозиції (державні закупівлі - відкриті торги) надати оригінал довідки про відсутність заборгованості з податків та зборів (обовязкових

Доброго дня! Відповідно до ч. 2.,ч. 3. ст.17 ЗУ Про публічні закупівлі

Замовник може прийняти рішення про відмову учаснику в участі у процедурі закупівлі та може відхилити тендерну пропозицію учасника у разі, якщо учасник має заборгованість із сплати податків і зборів (обов’язкових платежів).

Замовник у тендерній документації зазначає, що інформація про відсутність підстав, визначених у частинах першій і другій цієї статті, надається в довільній формі. Спосіб документального підтвердження згідно із законодавством відсутності підстав, передбачених пунктами 2, 3, 5, 6 і 8 частини першої та частиною другою цієї статті, визначається замовником для надання таких документів лише переможцем процедури закупівлі.

Тому, якщо ви є переможцем процедури закупівлі і замовник передбачив у тендерній документації, що необхідно переможцю процедури закупівлі надати оригінал довідки про відсутність заборгованості з податків та зборів (обовязкових платежів) видану Державною фіксальною службою то така вимога є правомірною. В такому випадку у разі не надання оригіналу довідки Замовникові вам можуть відмовити в участі у процедурі закупівлі і обрати іншого переможця в закупівлі. Якщо Замовник в тендерній документації на закупівлю надання такої довідки не передбачив то їх дії є не правомірні, і ви можете оскаржити закупівлю.

Зв'язатися з юристом
Клюка Тетяна Миколаївна, місто Чернігів
E-mail:[email protected]


Типові договориБланки договорів



Активні юристиАктивні юристи

онлайн
Фото користувача
Яцюк наталія
м. Київ
відповідей за тиждень: 5
Телефон: +38 (098) 414-65-40
Телефон: 0637323860