Бездіяльність працівників поліції щодо незаконої торгівлі

Позвонила по номеру 102, объяснила диспетчеру ситуацию: 2 женщины незаконно торгуют во дворе (одна молоком, другая - овощами), документов и лицензии у обоих нет. Сказала ждать наряд.Звонит патрульный через некоторое время, не представившись ничего, спрашивает, в чем проблема моя. Объяснила ему ситуацию по поводу незаконной торговли, на что он ответил мне:"Ну а что мы сделаем?Они на другую лавочку перейдут, если мы им скажем, ну и это решает участковый, может он с работы будет идти и зайдет к вам во двор".Соответственно никто не приехал.Куда обращаться по поводу ситуации с бездеятельностью полицейских и стихийных торговцев во дворе?И что им за такие нарушения может быть?

Ваш коментар *

Відповіді юристів

Добрий день, Аліна. Згідно статті 160 КУАПП, торгівля з рук на вулицях, площах, у дворах, під'їздах, скверах та в інших невстановлених місцях - тягне за собою накладення штрафу від одного до семи неоподатковуваних мінімумів доходів громадян ( від 17 грн. до 119 грн.) з конфіскацією предметів торгівлі або без.

Торгівля з рук у невстановлених місцях промисловими товарами - тягне за собою накладення штрафу від шести до п'ятнадцяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (від 102 грн. до 255 грн.) з обов’язковою конфіскацією предметів торгівлі.

А статтею 164 цього кодексу передбачено відповідальність за порушення порядку провадження господарської діяльності з послідуючим накладанням штрафу від однієї тисячі до двох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з конфіскацією виготовленої продукції, знарядь виробництва, сировини і грошей, одержаних внаслідок вчинення цього адміністративного правопорушення, чи без.

Зокрема, стаття 152 Кодексу України про адміністративні правопорушення (порушення державних стандартів, норм і правил у сфері благоустрою населених пунктів, правил благоустрою територій населених пунктів), де санкція передбачає накладення штрафу в сумі від двадцяти до вісімдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (від 340 грн. до 1360 грн.)

Щодо бездіяльності поліції, то необхідно звертатися до вищого керівництва.

Зв'язатися з юристом
Шаповалова Наталья Викторовна, місто Дніпро
Телефон:0956555908
E-mail:[email protected]
Сказати Дякую +15 грн

Вартість послуг: Консультації від 100,00 грн. (залежно від складності і обсягу роботи).
Вартість складання позовних заяв, скарг, клопотань, та інших процесуальних документів, а також договорів обговорюється окремо в кожному випадку.

Добрый день, Алина. Напишите письменное заявление о совершении этими женщинами административного правонарушения на имя начальника отделения полиции. На заявление обязаны отреагировать. Про бездеятельность полицейских можно упомянуть в заявлении, этих работников может быть привлечено к дисциплинарной ответственности.

Зв'язатися з юристом
Майоренко Маргарита Сергіївна, місто Дніпро
Телефон:[email protected]
E-mail:[email protected]
Сказати Дякую +15 грн

Вартість послуг: Особисті консультації (в особистих повідомленнях на сайті чи по е-mail) здійснюються на платній основі, оплата - від 100 грн (в залежності від складності питання).

Написання позовів, договорів, скарг, інших процесуальних документів - ціна договірна.

Подякувати за консультацію ви можете слідуючим чином:
карта Приват Банку 5168742014400562;
гаманець Вебмані - U239534735859.

Написала заявление, прошло уже почти 3 недели, а никто так и не приходил, а женщины продолжают торговать дальше.Что делать ещё?



Типові договориБланки договорів



Розділи консультації

Активні юристиАктивні юристи

не в мережі
Фото користувача
Яцюк наталія
м. Київ
відповідей за тиждень: 5
Телефон: +38 (098) 414-65-40
Телефон: 0637323860
не в мережі
Фото користувача
Nikjlay Kasyanov
м. Дніпро
відповідей за тиждень: 1
Телефон: [email protected]