Строки звернення до суду

26.04.2018

Я пенсіонер МВС України подав позов до суду в якому прошу Пенсійний фонд перерахувати пенсію право на перерахунок настало 01.01.2016 року. Я також прошу виплатити мені компенсацію за втрату частини доходів від несплати пенсії відповідного розміру. Ухвалою суду позовна заява прийнята, провадження в суді відкрите. Відповідач стверджує, що мною пропущено 6-ти місячний строк подачі позову. Підкажіть, які подальші мої дії. Дякую.

Ваш коментар *

Відповіді юристів

Доброго дня, Сергій. Дійсно, ч.2. ст.122 Кодексу адміністративного судочинства передбачений 6 місячний строк для звернення до суду та обчислюється з дня, коли особа дізналася або повинна була дізнатися про порушення своїх прав, свобод чи інтересів. Можливо у Вас були якісь поважні причини, які завадили Вам звернутися до суду в строки?. Якщо такі мали місце, то про це необхідно повідомити суду у відзові на заперечення Відповідача.

Зв'язатися з юристом
Шаповалова Наталья Викторовна, місто Дніпро
Телефон:0956555908
E-mail:[email protected]
Сказати Дякую +15 грн

Вартість послуг: Консультації від 100,00 грн. (залежно від складності і обсягу роботи).
Вартість складання позовних заяв, скарг, клопотань, та інших процесуальних документів, а також договорів обговорюється окремо в кожному випадку.

Сергій, як було зазначено раніше, для звернення до адміністративного суду встановлено 6-місячний термін, якщо інше не встановлено законом.

Це інше встановлено у законі №2262, відповідно до якого строк для звернення за перерахунком пенсій залежить від того, з чиєї вини не було здійснено такий перерахунок. Так, якщо такий перерахунок не здійснили з вини ПФУ та/або інших органів державної влади - Ви не обмежені у строках.

Я не знаю з яких причин не було здійснено такий перерахунку конкретно Вам. Також є випадки, коли сума була нарахована, але не одержана особою з різних причин. У такому випадку особа має час звернутись за одержанням такої пенсії протягом строку, що не перевищує 3-річний термін з дня виникнення в неї такого права.

Тут потрібно з`ясувати чимало різних нюансів, через які Вам не здійснили перерахунок, для того, щоб максимально точно оцінити Ваші шанси.

Зазначу лише те, що Вам слід було визначитись із строками звернення за перерахунком пенсії ще до подачі позову і прямо зазначити у ньому, які саме строки мають бути застосовані саме у Вашому випадку та на підставі чого. Якщо одержите ухвалу про залишення справи без руху, маєте 10 днів з дня одержання ухвали для зазначення підстав застосування інших строків, ніж встановлено у КАСУ. Вам потрібен серйозний юридичний супровід і коштувати це буде не дешево. З подібним позовом вже звертались до судів і не раз. ВСУ розглянув такий позов на початку року і задовольнив його. Однак, неналежна підготовка ще з моменту подачі позову може призвести до плачевних наслідків.

Кожна справа має свої індивідуальні особливості, тому у кожному конкретному випадку слід спочатку здійснити юридичний аналіз справи та визначити у який саме спосіб слід здійснити захист прав та законних інтересів у конкретному випадку.

Загальна консультація на сайті не дасть можливості зважити усі "за" і "проти", тож вирішуйте самі.

Зв'язатися з юристом
Клеменко Катерина Вікторівна
Сказати Дякую +15 грн

Вартість послуг: Консультации общего характера - бесплатно.



Типові договориБланки договорів



Розділи консультації

Активні юристиАктивні юристи

онлайн
Фото користувача
Яцюк наталія
м. Київ
відповідей за тиждень: 5
Телефон: +38 (098) 414-65-40
Телефон: 0637323860