Українська мова

Вчитель в школі забороняє дитині на перерві та після уроків спілкуватися на російській мові. На уроках дитина відповідає українською. А в спілкуванні з вчителем та однолітками поза уроків використовує мову, на якій спілкується його родина - російською. Вчитель категорично це забороняє і в різкій формі робить зауваження. Батьки підходили та просили не робити цього - тому що вільно відображати свої думки та почуття дитина вміє на російській. Виходить так, що дитині затикають рота і не дають вільно висловлювати свої думки. Виходить так, що якщо не на українській то це бойкот? Що на це скаже 10 стаття Конституції України? І ще я чула, що в Україні не утискаються права російськомовного населення та інших нацменшинств. Якщо це так, то підкажіть будь ласка яким чином можна зупинити вчительку з її нациськими виходками та куди треба звертатися в подібних випадках - вона каже що посилається на наказ Міносвіти. БО мені зається що треба звертатися прямо до СБУ - може це правокація на користь російських загарбників? Щоб визвати агрессію і щоб тут - в Києві був другий Донбас??? Може цей наказ Міносвіти - це тільки початок? А потім сусіди будуть писати у відповідні органи про те, що вдома я спілкуюсь не державною мовою??? Мені здається що дії вчительки порушують конституційні права моєї дитини. Ми не відмовляємося від української мови та вчимо її. Але мені здається що так як діє вона - діяти вчителю неприпустимо.

Ваш коментар *

Відповіді юристів

Пані Галина.

Оцінку діям вчителя можуть надати:

- директор школи.

- органи освіти

- суд.

Особисто я вдячний такому вчителю, бо чим меньше мови окупанта в Україні тим краще.

Зв'язатися з юристом
Nikjlay Kasyanov, місто Дніпро
Телефон:[email protected]
Skype:yurist4201
ICQ:[email protected]
Сказати Дякую +15 грн

Вартість послуг: Дого
вірна. Минімальна вартість 200 грн. Монобанк картка № 4441114441485610 Рекомендую всем открыть Счёт
В этом банке, выгодно, и просто. Вот по этой ссылке https://monobank.ua/r/f955dT

Я би Вам порадив відкрити словник і почитати що таке є нацизм і не підміняти поняття.

Більше того я би Вам радив відповідальніше ставитися до освіти Вашої дитини. А якщо Вас не влаштовують українські школи - польські, румунські, російські школи можуть задовольнити ваші бажання.

В Києві є повністю російськомовна школа, віддайте дитину в той заклад.

Зв'язатися з юристом
Петруня Богдан Володимирович, місто Генічеськ
Телефон:+380678389044
E-mail:[email protected]
23.03.2018 в 15:02:25 відповідь для Nikjlay Kasyanov

Дякую за відповідь) Я не окупант - але так вийшло що мої батьки й діди вдома та приватних розмовах розмовляли російською і вона для мене рідна. Вдома у нас також всі розмовляють російською мовою. Можна висновок зробити що і для моєї дитини вона рідна і йому поки ще важко з друзями і в побуті постійно щебетать на мові. Нічого проти неї не маю........... але коли стикаєшься саме з такою агресивною політикою та непорозумінням ......... важко переконувати себе що це просто люди такі і мова тут ні до чого. Виникає питання - чи дійсно люди так себе поводять і вважають це патріотизмом і гадають що не налаштовують дитину любити українську мову? Якщо ВЧИТЕЛЬ не розуміє, що одразу дитина "не вмикне" в голові перекладач - то про що казати іншим людям? Відверто кажучі я не бачила цей наказ Міносвіти про заборону спілкуваться іншими мовами - може його перебрехали, як у нас прийнято? Переводити і возити сонних та виснажених дітей до іншої школи через все місто і покидати заради цього роботу не бачу сенсу - та і повторюсь я хочу щоб діти її вивчили і спілкувались вільно. Вони - майбутнє і їм тут працювати та жити. Сподіваюсь що не стануть їздити до росіян та поляків з нужди, хочу щоб любили батьківщину та були достойними громадянами........ але з-під кнута любові не вийде. Не хочу щоб фанатіки скалічили любов до свого краю та людей - те, що вдома їм старанно закладють батьки - хай і на російській мові також.

З повагою,

Галина



Типові договориБланки договорів



Розділи консультації

Активні юристиАктивні юристи

онлайн
Фото користувача
Яцюк наталія
м. Київ
відповідей за тиждень: 5
Телефон: +38 (098) 414-65-40
Телефон: 0637323860