Хуліганські дії сусідів

26.02.2021

Доброго дня. Моя мама проживає у селі. Сусіди постійно моїй мамі пошкоджують майно, понищили огорожу, браму, пізніше браму і хвіртку зняли, понищили зелені насадження на подвір'ї. Під час вчинення хуліганських дій було виклик поліції, які фіксували порушення. Кожного разу приходить листи з відповіддю, що це не є хуліганство і вони нічого не будуть робити, оскільки це не є в громадському місці і що вони провели профілактичну бесіду з сусідами і вони більше не будуть цього робити. Але після цих бесід вони все одно нищать майно, погрожують, знаючи, що немає на це покарання. Викликів поліції було декілька. Невже немає ніякого закону, щоб покарати їх за хуліганські дії???

Ваш коментар *

Відповіді юристів

Доброго дня, пані Наталя.

Зазначені дії містять склад іншого кримінального правопорушення, а саме самоправства - 356 стаття Кримінального кодексу України.

Вам слід самостійно звернутись до місцевого територіального відділу поліції (до райвідділу ) із заявою про вчинення кримінального правопорушення у порядку статті 214 КПК.

Слідчий або дізнавач зобов'язані протягом 24 годин винести відомості до ЄРДР і розпочати досудове розслідування.

Обов'язково маєте також отримати витяг про внесення таких відомостей до ЄРДР.

Якщо Вам відмовлять у внесенні відомостей до ЄРДР таку бездіяльність слід оскаржувати до місцевого суду (слідчого судді місцевого суду у порядку статей 303-307 КПК).

Якщо будуть запитання - звертайтесь.

Всього найкращого!

Зв'язатися з юристом
Vladislav Kotigora
E-mail:[email protected]


Типові договориБланки договорів



Розділи консультації

Активні юристиАктивні юристи

онлайн
Фото користувача
Яцюк наталія
м. Київ
відповідей за тиждень: 5
Телефон: +38 (098) 414-65-40
Телефон: 0637323860