Накладання доганы

25.02.2021

Добрый день, цікавить таке питання, а саме про правомірність накладення догани, хочу оскаржити так як вважаю її не обгрунтованною, та своеї вини в цьому не вбачаю та вважаю що це упереджене ставлення. Суть питання: Мені присвоїли військове звання ще місяць тому, але ніхто мені про це не доводив, ні командир взводу ні зі стройової служби, про присвоення військового звання я міг тільки здогадуватись, так як пройшов вже рік після отримання попереднього звання і мені по строку було покладено. Декілька днів тому я розписувався за телеграмму по частині, та у списках по частині я побачив що що мое військове звання змінилось, про що доповів своему командирові, у списках взводу я був з минулим щванням, на мое прохання дізнатись достовірність інформації про зміну військового звання, він відреагував не во ""військовому"". Наступного дня він дізнався у стройовій службі що мені дійсно присвоїли чергове військове звання,вже місяць тому, та на підведенні підсумків перед строем довів мені що я отримав звання та оголосив мені догану за порушення форми одягу, а саме погону, звинуватив мене в тому що я вже місяць знав та не доповів йому і т.п. Хоча звідки я міг дізнатися, міг тільеи здогадуватись.Цей недолік я можу усунутити хоч на місці.Я не розумію в чому тут моя вина і за що я отримав цю догану, незнаю як мені бути і до кого звернутися, хочу оскаржити це рішення але не знаю порядку и т.п.Чи е правомірним це рішення? Допоможіть будь ласка, дякую

Ваш коментар *

Відповіді юристів

Найкраща відповідь

Доброго дня, Сергію.

Оскаржити безпідставну догану можна :

Адміністративним шляхом - вищестоящему керівнику відповідно до вимог статті 94 Закону України Про Дисциплінарний статут Збройних сил України:

"Старший командир має право скасовувати дисциплінарні стягнення, накладені молодшим командиром, якщо він визнає, що стягнення не відповідає тяжкості вчиненого правопорушення, та накладати своєю владою більш суворі стягнення" або шляхом подання позову до місцевого адміністративного суду про скасування дисциплінованого стягнення.

Зв'язатися з юристом
Vladislav Kotigora
E-mail:[email protected]

Доброго дня! Потрібно готувати адміністративний позов та звертатися до суду.

Зв'язатися з юристом
Малик Олександр Володимирович, місто Вінниця
Телефон:+38 (096)-109-76-08
E-mail:[email protected]
Сказати Дякую +15 грн

Вартість послуг: Консультація від 300 грн.
Вдячність приймається на карту ПриватБанку
5457 0822 2444 4039 або на картку Mоnobank 5375 4141 2160 3210



Типові договориБланки договорів



Розділи консультації

Активні юристиАктивні юристи

онлайн
Фото користувача
Яцюк наталія
м. Київ
відповідей за тиждень: 5
Телефон: +38 (098) 414-65-40
Телефон: 0637323860