Виконавче провадження є,а кредитора юридично не існує вже.

Моя неповнолітня дочка є спадкоємицею майна та боргів після смерті свого батька та бабусі(батько вступив в спадщ.за своєю матір'ю,але не прийняв її,згодом помер сам).

В виконавчій службі мені дали список виконавчих проваджень та список кредиторів,яким винні кошти батько дитини та бабуся. З 12 проваджень,5 на арешт майна померлих. Але,як виявилось,деяких крадиторів юридично вже не існує. Борги/кредити 10-13річної давності.

Звернулась в один банк(Укрсиббанк),а там кажуть такого клієнта - боржника в нас у базі немає,напевно борг продано,кому- відповіді не дають. То як зняти арешт з майна і закрити це провадження???

Інший банк(кредит брався в Плюс банку,який переіменовано на Ідея банк) відписав мені,що кредит продано певній фірмі,але юридично вона не існує вже більше року(інфа з нету),працівник кред.відділу сказав,що інфу щодо боргу перевірять і тиша.....

Подзвонила в кредит.спілку, говорили-балакали....кажу,хочу сплатити борг за померлою бабусею для закр.провпдження.....сказали передзвонять і тиша вже 2 міс(сума боргу 35 тис грн)....

Питання: як зняти арешти і закрити провадження тоді???

Дякую.

Ваш коментар *

Відповіді юристів

Доброго дня! Потрібно звертатися до суду з позовом про зняття арешту з майна.

Зв'язатися з юристом
Сімейний юрист, місто Київ
Телефон:(050) 105-33-11
E-mail:[email protected]
Сказати Дякую +15 грн

Вартість послуг: Консультація від 300 грн.
Вдячність приймається на карту ПриватБанку
5457 0822 2444 4039

Доброго ранку. Якщо батько Вашої дочки як спадкоємець помер після відкриття спадщини, але не встиг прийняти спадщину, то має відбуватись спадкування в порядку спадкової трансмісії. Тоді спадкоємці померлого після відкриття спадщини спадкоємця за законом чи заповітом мають право спадкувати його частку.

Якщо батько дитини фактично проживав на час смерті разом з бабусею та був зареєстрований там само, то він вважається таким, що прийняв спадщину, навіть якщо він не подавав заяви нотаріусу. Тоді спадкування має відбуватись після батька дитини його спадкоємцями.

Можете звертатись до мене для надання додаткових юридичних послуг.

Зв'язатися з юристом
Босак (Бандурка) Назарій Орестович, місто Львів
ICQ:581230319
Сказати Дякую +15 грн

Вартість послуг: Надання розгорнутої правової консультації, юридичних порад, правової інформації та юридичних роз'яснень, праця з документами правового характеру, юридично-претензійна робота, зроблення правового висновку, ведення правничого супроводу, загальна правова робота по судовому розгляду, відстоювання інтересів громадянина в органах виконавчої влади, деякий захист клієнта від проступків, робота по відносинах клієнта із судово-правоохоронними органами тощо-150 грн. за годину безпосередньо праці.



Типові договориБланки договорів



Розділи консультації

Активні юристиАктивні юристи

не в мережі
Фото користувача
Яцюк наталія
м. Київ
відповідей за тиждень: 5
Телефон: +38 (098) 414-65-40
Телефон: 0637323860
не в мережі
Фото користувача
Nikjlay Kasyanov
м. Дніпро
відповідей за тиждень: 1
Телефон: [email protected]