Стаття 13. Види благодійних організацій, Про благодійну діяльність та благодійні організації

11.12.2016

Наша благодійна організація була створена в 1997 році. Зараз її повна назва "Благодійна організація "Карітас Соснівка". Судячи з вимог статті 13 тепер ми мали б назватися "Благодійна організація "Благодійне товариство "Карітас Соснівка"? Чи просто "Благодійне товариство "Карітас Соснівка" ( в нас три засновники фізичні особи)

Ваш коментар *

Відповіді юристів

Доброго дня Павло,

Згідно Класифікатора організаційно-правових форм господарювання, Благодійна організація класифікується за кодом 845, "Благодійне товариство "Карітас Соснівка" якщо добавити до Вашої назви то це будуть зміни до назви Вашої організації, а форма не змініться. Також в цьому ж ЗУ "Про благодійну діяльність та благодійні організації" у перехідних положеннях п. 2. "Набрання чинності цим Законом не потребує перереєстрації благодійних організацій, які були зареєстровані до дня набрання чинності цим Законом". Тому не має підстав обов'язкової перереєстрації Вашої організації.

Зв'язатися з юристом
Зікрата Олена Анатоліївна, місто Дніпро
E-mail:[email protected]
Сказати Дякую +15 грн

Вартість послуг: Онлайн консультація від 100 гривень,
Розробка документів від 200 гривень.

Але ж в нас в Статуті нема запису про "обовязкову заборону розподілу прибутку..." Тому зміни в Статут мусимо таки вносити? Зміни до Статуту і перереєстрація це одне і те ж?

13.12.2016 в 12:15:01 відповідь для Павло

Доброго дня,

Ставте питання будь ласка правильно.

Ви запитували зовсім ні те.

Що стосовно реєстрації змін у звя'зку з приведенням установчих документів за новими змінами у законодавстві, то дивитесь мої відповіді про громадські організації, принцип той же. Робить зміни не тільки про заборону розподіл отриманих доходів (прибутків) або їх частин, але й ще про у результаті її ліквідації, злиття, поділу, приєднання або перетворення (саморозпуску) організації її майно та кошти після задоволення вимог кредиторів передаються за ...і.т.д. І як вам надавала відповідь це буде зміна назви.

Зв'язатися з юристом
Зікрата Олена Анатоліївна, місто Дніпро
E-mail:[email protected]
Сказати Дякую +15 грн

Вартість послуг: Онлайн консультація від 100 гривень,
Розробка документів від 200 гривень.



Типові договориБланки договорів



Розділи консультації

Активні юристиАктивні юристи

не в мережі
Фото користувача
Яцюк наталія
м. Київ
відповідей за тиждень: 5
Телефон: +38 (098) 414-65-40
Телефон: 0637323860
не в мережі
Фото користувача
Nikjlay Kasyanov
м. Дніпро
відповідей за тиждень: 1
Телефон: [email protected]