Розродiл судових витрат

Добрий день. Если я как мать 14 летнего ребёнка который есть на моем содержание, оплачиваю съёмную квартиру в которой проживаю с дочерью, оплачиваю дополнительные занятия ребёнка, оплачиваю страховку ребёнка и все остальные бытовые траты связанные с потребностями ребенка в возрасте 14 лет. Имея алименты от отца ребёнка , оплачивать судебный сбор при разводе. Ребенок на моем содержание от 2014 года и до тей поры 2019г.

Ваш коментар *

Відповіді юристів

Доброго дня.

Ви сплачуєте судовий збір, звільнення в порядку ст.5 це не передбачено. При розлучені в довідці про судові витрати вказуєте суму судового збору. Возові вимагайте їх повернення їх вам компенсують.

Зв'язатися з юристом
Мартинюк Ярослав Олександрович, місто Вінниця
Телефон:+380972458235
E-mail:[email protected]
Сказати Дякую +15 грн

Вартість послуг: У разі виникнення додаткових запитань та/або при необхідності більш детальної консультації, звертайтесь в особисті повідомлення на сайті або пишіть на електронну адресу.
Особисті консультації (в особистих повідомленнях на сайті чи по е-mail) здійснюються на платній основі, оплата - від 100 грн. (в залежності від складності питання).

Подякувати за консультацію ви можете слідуючим чином:
поповнити телефонний рахнок +380972458235

Доброго дня, пані Наталя!

В рішенні від 19 червня 2001 року у справі «Креуз проти Польщі» (Kreuz v. Poland)) ЕСПЛ зазначив, що сплата судових витрат не повинна перешкоджати доступу до суду, ускладнювати цей доступ таким чином і такою мірою, щоб завдати шкоди самій суті цього права, та має переслідувати законну мету.

Крім того, у п. 29 Постанови пленуму ВССУ від 17 жовтня 2014 року № 10 «Про застосування судами законодавства про судові витрати у цивільних справах» роз'яснено, що відповідно до ст. 8 Закону України «Про судовий збір» та ст. 82 ЦПК України єдиною підставою для відстрочення або розстрочення сплати судового збору є врахування судом майнового стану сторони, тобто фізичної або юридичної особи (наприклад, довідка про доходи, про склад сім'ї, про наявність на утриманні непрацездатних членів сім'ї, банківські документи про відсутність на рахунку коштів, довідка податкового органу про перелік розрахункових та інших рахунків тощо). Клопотання про відстрочення або розстрочення сплати судового збору, зменшення його розміру або звільнення від його сплати може бути викладене в заяві чи скарзі, які подаються до суду, або окремим документом. Особа, яка заявляє відповідне клопотання, згідно зі ст. 10 ЦПК України повинна навести доводи і подати докази на підтвердження того, що її майновий стан перешкоджав (перешкоджає) сплаті нею судового збору у встановленому законодавством порядку і розмірі.

Зв'язатися з юристом
Віра
E-mail:[email protected]


Типові договориБланки договорів



Розділи консультації

Активні юристиАктивні юристи

онлайн
Фото користувача
Яцюк наталія
м. Київ
відповідей за тиждень: 5
Телефон: +38 (098) 414-65-40
Телефон: 0637323860