Трудовий кодекс

На даний момент знаходжуся у відпустці по догляду за дитиною до 5 років, хотіла вийти на робу, а на моє місце узяли іншу людину. Чи правильно це, тим більше що моя дитина має інвалідність. Чи має право роботодавець не прийняти мене на мою моє робоче місце?

Ваш коментар *

Відповіді юристів

Найкраща відповідь

Доброго дня.

Тимчасового працівника, який займає "декретне" місце, приймають на роботу за строковим трудовим договором. У разі дострокового виходу на роботу основної працівниці, він підлягає звільненню на підставі п.2 ст. 36 КзпП.

За вами зберігається ваше місце.

Зв'язатися з юристом
Павло Олегович, місто Київ
E-mail:[email protected]

Доброго дня.

Працівниця, яка перебуває у відпустці для догляду за дитиною до 3 років, може в будь-який час перервати таку відпустку і вийти на роботу на умовах повного або неповного робочого часу.

У випадку якщо дитина потребує домашнього догляду, жінці в обов’язковому порядку надається відпустка без збереження заробітної плати тривалістю, визначеною в медичному висновку, але не більше ніж до досягнення дитиною шестирічного віку*. Це визначено ст. 179 КЗпП і п. 3 ч. 1 ст. 25 Закону про відпустки.

Для того щоб скористатися правом на відпустку для догляду за дитиною від 3 до 6 років, працівниця подає роботодавцеві:

1) заяву з проханням про надання такої відпустки. У ній жінка повинна зазначити дату початку і закінчення такої відпустки.

Так, може. Відповідно до ч. 4 ст. 179 КЗпП і ч. 2 ст. 18 Закону про відпустки підприємства, установи й організації за рахунок власних коштів можуть надавати жінкам частково оплачувану відпустку або відпустку без збереження заробітної плати для догляду за дитиною більшої тривалості, ніж до досягнення дитиною трирічного віку. Це право, а не обов’язок роботодавця. Порядок надання такої відпустки необхідно прописати в колективному договорі.

Тому до трьох не мають право звільнити , а за перебування у відпустці понад 3-и роки можуть і звільнити , але повинні надати наказ та повідомити трудову книжку повинні надати та розрахувати Вас. Поцікавтесь яким чином згідно якого наказу Вас звільнили

Зв'язатися з юристом
Мартинюк Ярослав Олександрович, місто Вінниця
Телефон:+380972458235
E-mail:[email protected]
Сказати Дякую +15 грн

Вартість послуг: У разі виникнення додаткових запитань та/або при необхідності більш детальної консультації, звертайтесь в особисті повідомлення на сайті або пишіть на електронну адресу.
Особисті консультації (в особистих повідомленнях на сайті чи по е-mail) здійснюються на платній основі, оплата - від 100 грн. (в залежності від складності питання).

Подякувати за консультацію ви можете слідуючим чином:
поповнити телефонний рахнок +380972458235



Типові договориБланки договорів



Розділи консультації

Активні юристиАктивні юристи

не в мережі
Фото користувача
Яцюк наталія
м. Київ
відповідей за тиждень: 5
Телефон: +38 (098) 414-65-40
Телефон: 0637323860
не в мережі
Фото користувача
Nikjlay Kasyanov
м. Дніпро
відповідей за тиждень: 1
Телефон: [email protected]