Відстрочка від армії

09.07.2018

Я живу з мамою пенсійного віку, батько проживає окремо і теж пенсіонер, я одна дитина в сім'ї. Пенсія матері складає близько 2 тисяч гривень. Чи можу я розраховувати на відстрочку як єдиний годувальник сім'ї? У воєнкоматі сказали, що потрібно подати в суд з цього приводу. Що краще робити у даному випадку?

Ваш коментар *

Відповіді юристів

Доброго дня шановний Юрій.

У Вашій ситуації підстави для відстрочки згідно ст.17 ЗУ “Про військовий обов’язок і військову службу” відстрочка від призову на строкову військову службу за сімейними обставинами за їх бажанням надається призовникам, які мають:

  1. непрацездатних батька і матір чи одинокого непрацездатного батька (одиноку непрацездатну матір) або непрацездатних осіб, під опікою, піклуванням чи на утриманні яких перебував призовник, або осіб, над якими призовник здійснює опіку чи піклування, якщо вони не мають інших працездатних осіб – громадян України, зобов’язаних відповідно до законодавства їх утримувати. Непрацездатність зазначених осіб визначається в порядку, встановленому законодавством;

Районна (міська) призовна комісія може прийняти рішення про надання призовнику відстрочки від призову на строкову військову службу за сімейними обставинами.

Призовник має право на відстрочку по догляду за старими батьками, якщо батько старше 60 років, а мати старше 55 років, у них немає інших близьких працездатних родичів (батьки, рідні повнолітні діти), крім призовника і батьки не перебувають на повному державному забезпеченні (хоспіс , будинок для престарілих тощо) .

Для цього ви повинні звернутися з письмовою заявою про надання відстрочки від призову на військову службу громадянину, зайнятому постійним доглядом за близьким родичами до голови призивної комісії.

Зв'язатися з юристом
Титаренко Яна Сергіївна, місто Дніпро
Телефон:+38 (067) 630-77-35
E-mail:[email protected]
Сказати Дякую +15 грн

Вартість послуг: Особисті консультації ( в особистих повідомленнях на сайті чи по e-mail) здійснюється на платній основі від 100 грн.( В залежності від складності питання).
Написання позовних заяв, скарг, договір та інших процесуальних документів - ціна договірна.
Подякувати за конституцією ви можете слідуючи чином карта Приват банку 4149625810823912

В данном случае вы можете надеяться на отсрочку от призыва ( подпункт 1 пункта 2 ст.17 ЗУ "О воинской обязанности и военной службе".Решение принимается призывной комиссией, в данном подпункте закона оговаривается наличие у призывника нетрудоспособных отца и матери. Внимательно: нетрудоспособность определяется возрастом, необходимым для назначения пенсии. Для отца - это более 60 лет, для матери ( в данный момент времени) - 59 лет. Проживание отца отдельно возможно может трактоваться комиссией не в вашу пользу, хотя в законе нет нормы что они должны проживать разом. Пенсия матери во внимание браться тоже не будет, важен факт наличия нетрудоспособности родителей, а не их материальное положение.



Типові договориБланки договорів



Розділи консультації

Активні юристиАктивні юристи

не в мережі
Фото користувача
Яцюк наталія
м. Київ
відповідей за тиждень: 5
Телефон: +38 (098) 414-65-40
Телефон: 0637323860
не в мережі
Фото користувача
Nikjlay Kasyanov
м. Дніпро
відповідей за тиждень: 1
Телефон: [email protected]