Особливості звільнення по закінченні строкового договору

Доброго дня.Склалась наступна ситуація: при скороченні чисельності я була в декреті по догляду за дитиною до досягнення нею 6 років. Мені запропонували посаду по строковому труд.дог ( до фактичного виходу з декрету основного працівника) на яку я погодилась і вийшла з декрету. Перед її виходом 26.03, я 23.03 знову пішла в декрет. Тобто договір закінчився 26.03. Тепер хочу написати заяву про вихід на роботу. Згідно 184 КЗпП мене не мають права звільнити без обов'язкового працевлаштування. Знаю, що зараз поки вакансії немає. Цікавить чи можу я ініціювати такий вихід і чого очікувати? Чи маю право на виплату середньомісячної заробітної плати під час працевлаштування? Дякую.

Ваш коментар *

Відповіді юристів

Доброго дня, Оксана. По-перше, доки Ви були в декреті, Вас не мали право переводити, навіть якщо це було скорочення. А тепер звільнити Вас не мають права, навіть з працевлаштуванням, адже таке можливе тільки у випадку повної ліквідації підприємства.

Зв'язатися з юристом
Майоренко Маргарита Сергіївна, місто Дніпро
Телефон:[email protected]
E-mail:[email protected]
Сказати Дякую +15 грн

Вартість послуг: Особисті консультації (в особистих повідомленнях на сайті чи по е-mail) здійснюються на платній основі, оплата - від 100 грн (в залежності від складності питання).

Написання позовів, договорів, скарг, інших процесуальних документів - ціна договірна.

Подякувати за консультацію ви можете слідуючим чином:
карта Приват Банку 5168742014400562;
гаманець Вебмані - U239534735859.

Дуже дякую. Мене ще цкавить,чи можу написати заяву про переривання відпустки(довідка дійсна до 01,2019р.) і чи така заява буде причиною припиненням строкового договор. Оскільки хочу отримувати гроші. Кадри і юристи не компететні в цій організації. Вони кажуть, що мене відразу звільнять якщо я принесу таку заяву. оскільки немає вакантних місць. Ви мені дуже допоможете.



Типові договориБланки договорів



Розділи консультації

Активні юристиАктивні юристи

не в мережі
Фото користувача
Яцюк наталія
м. Київ
відповідей за тиждень: 5
Телефон: +38 (098) 414-65-40
Телефон: 0637323860
не в мережі
Фото користувача
Nikjlay Kasyanov
м. Дніпро
відповідей за тиждень: 1
Телефон: [email protected]