Коменнтар до ч.1 ст.367 ЦПК України

Цікавить коментар до ч.1 ст.367 ЦПК України в редакції від 15.12.2017 і зокрема в наступному контексті: суд першої інстанції необгрунтовано зобов'язав мене сплатити позивачу певну грошову суму. В своїй апеляційній скарзі я прошу апеляційний суд скасувати рішення суду першої інстанції, мотивуючи це його необгрунтованістю та тим, що позивач не надав до суду першої інстанції доказів, які б підтверджували його позовні вимоги. (Позивач апеляційної скарги не подав.) В першому судовому засіданні в суді апеляційної інстанції мені здалося, що судді апеляційного суду більше за все зацікавились майновим станом позивача (та його можливістю надати хабаря через свого представника). Чи може суд апеляційної інстанції, керуючись ч.1 ст.367 ЦПК України, не тільки відмовити мені в задоволенні моєї апеляційної скарги, але й збільшити розмір грошої суми, яку мене зобов'язав сплатити суд першої інстанції?

Ваш коментар *

Відповіді юристів

Найкраща відповідь

Доброго дня, Владислав. Складно сказати, адже я не знаю всіх деталей справи, не ознайомлювалась з рішенням суду. Теоритично може відмовити в задоволенні апеляційної скарги. Збільшити суму не може, адже апеляційний суд переглядає справу в межах вимог скарги. Але збільшення розміру грошової суми можливе тільки у випадку, якщо апеляційним судом буде встановлено, що суд першої інстанції порушив норми процесуального права чи неправильно застосував норми матеріального права (ч.4 ст.367 ЦПК).

Зв'язатися з юристом
Майоренко Маргарита Сергіївна, місто Дніпро
Телефон:[email protected]
E-mail:[email protected]
Сказати Дякую +15 грн

Вартість послуг: Особисті консультації (в особистих повідомленнях на сайті чи по е-mail) здійснюються на платній основі, оплата - від 100 грн (в залежності від складності питання).

Написання позовів, договорів, скарг, інших процесуальних документів - ціна договірна.

Подякувати за консультацію ви можете слідуючим чином:
карта Приват Банку 5168742014400562;
гаманець Вебмані - U239534735859.



Типові договориБланки договорів



Розділи консультації

Активні юристиАктивні юристи

не в мережі
Фото користувача
Яцюк наталія
м. Київ
відповідей за тиждень: 5
Телефон: +38 (098) 414-65-40
Телефон: 0637323860
не в мережі
Фото користувача
Nikjlay Kasyanov
м. Дніпро
відповідей за тиждень: 1
Телефон: [email protected]