Ремонт житла, переданого у найм

У пункті 3 ст.819 щодо переобладнання житлового будинку необхідна згода тільки наймача, чи наймодавця? У нашому випадку наймач, якому власник дозволив проживати у будинку на умовах безоплатного проживання і лише підтримки будинку в належному стані (квартирант просив такі умови, пояснюючи це своєю неплатоспроможністю), здійснив капітальні самочинні перебудови без відома власника і тепер не впускає власника навіть на подвір' я. Усі ці перебудови не узгоджені не тільки із власником, а і не оформлені необхідними документами. Власник звернувся до суду з позовом розглянути питання про усунення перешкод володіння майном шляхом виселення недобросовісного квартиранта. Справа у суді розглядається вже більше двох років. Суд прийняв зустрічний позов наймача на стягнення з власника будинка 1 233 450 грн. за зроблені квартирантом на свій розсуд поліпшення будинка, які не були узгоджені з власником і призначає різні будівельно-технічні експертизи вартості цих поліпшень і свідків, які ці перебудови здійснювали, уточнюючи суми грошей, отриманих від квартиронаймача за роботу. То чому Закон захищає інтереси тільки наймача? На мою думку суд не повинен був приймати до розгляду зустрічний позов наймача, бо на усі ці поліпшення на даний момент не оформлене належним чином право власності. А якщо вже і прийняли такий позов, то прийняти рішення про необхідність приведення документів на власність у відповідність до нормативно-правових вимог. А позов про виселення має бути розглянутий, Власник має користуватися своєю власністю. Чи я не права?

Ваш коментар *

Відповіді юристів

Пані Ольга.

Будь якому правникові, щоб щось корисне вам відповісти потрібно ретельно вивчити матеріали справи.

Оберіть правника, оплатить йгого працю тоді отримаете відповідь.

Але, на одне ваше питання я відповім.

Ви не праві, бо самі кажете, що права власності ще не існує.

Зв'язатися з юристом
Nikjlay Kasyanov, місто Дніпро
Телефон:[email protected]
Skype:yurist4201
ICQ:[email protected]
Сказати Дякую +15 грн

Вартість послуг: Дого
вірна. Минімальна вартість 200 грн. Монобанк картка № 4441114441485610 Рекомендую всем открыть Счёт
В этом банке, выгодно, и просто. Вот по этой ссылке https://monobank.ua/r/f955dT

Доброго вечора. Ольга. Так, згодна з колегою. Щоб надати Вам повноцінну консультацію, потрібно вивчати матеріали справи. В любому випадку власник має право користуватись своєю власністю. В ч.3 ст.819 ЦК Мається на увазі якщо переобладнання здійснює наймодавець, тоді потрібна згода наймача. Наймач немає право здійснювати переобладнання.

Зв'язатися з юристом
Майоренко Маргарита Сергіївна, місто Дніпро
Телефон:[email protected]
E-mail:[email protected]
Сказати Дякую +15 грн

Вартість послуг: Особисті консультації (в особистих повідомленнях на сайті чи по е-mail) здійснюються на платній основі, оплата - від 100 грн (в залежності від складності питання).

Написання позовів, договорів, скарг, інших процесуальних документів - ціна договірна.

Подякувати за консультацію ви можете слідуючим чином:
карта Приват Банку 5168742014400562;
гаманець Вебмані - U239534735859.



Типові договориБланки договорів



Розділи консультації

Активні юристиАктивні юристи

не в мережі
Фото користувача
Яцюк наталія
м. Київ
відповідей за тиждень: 5
Телефон: +38 (098) 414-65-40
Телефон: 0637323860
не в мережі
Фото користувача
Nikjlay Kasyanov
м. Дніпро
відповідей за тиждень: 1
Телефон: [email protected]