Водний кодекс. Дозвіл на спецводокористування

23.11.2017

Доброго дня!

Державним агенством водних ресурсів України (Київська обл.) надана відмова у видачі дозволу на спецводокористування:

- виявлені недоліки щодо невідповідності вимогам законів та прийнятих відповідно до них нормативно-правових актів, які потребують виправлення.

Питання:

1. Чи зобов'язане Держагенство у відмові вказувати, які конкретно "закони та прийняті відповідно до них нормативно-правові акти" порушені? Тобто, номера, дати цих актів.

2. Виправлення просте - арифметична помилка. Далі - повторна процедура подачі і ще 30 днів?

3. Чи можуть після повторного розгляду поданих виправлених документів з'явитись зовсім нові зауваження? Якщо ні, то на основі якого документу?

Дякую, Олександр.

Ваш коментар *

Відповіді юристів

Якщо невідповідність законодавству виявлялась в арифметичній помилці, про що Держводагенство вказало, то вказувати, які саме нормативні акти порушені, тут не обов’язково. Від Вашої сторони вимагається-зі спеціалістом-юристом: повністю правильно виправити помилку, тоді-добре скласти документ для подання і правильно, відповідно до законодавства та етично-ділових норм (етики ділових відносин як розділу етики), подати виправлений документ. Нові зауваження можуть з’явитись у зв’язку з арифметичною помилкою, нововиявленими обставинами чи зміною обстановки, але Ваша сторона із спеціалістом мають цю можливість нівелювати практично до нуля.

Наказом міністерства екології та природних ресурів від 23.06.2017 № 234 затверджено форму дозволу на спеціальне водокористування. За водним кодексом, видача (відмова у видачі, переоформлення, видача дубліката, анулювання) дозволу на спеціальне водокористування здійснюється відповідно до Закону України "Про дозвільну систему у сфері господарської діяльності", відповідно до якого підставою для відмови у видачі документа дозвільного характеру є, зокрема, виявлення в документах, поданих суб'єктом господарювання, недостовірних відомостей. Згідно ВК, для одержання дозволу на спеціальне водокористування юридична або фізична особа, фізична особа-підприємець звертається до органів, зазначених у частині другій цієї статті, із заявою, до якої додаються: обґрунтування потреби у воді з помісячним нормативним розрахунком водокористування і водовідведення; опис та схема місць забору води та скиду зворотних вод; нормативи гранично допустимого скидання (гдс) забруднюючих речовин у водні об’єкти із зворотними водами (з розрахунком на кожний випуск (скид) окремо); затверджені індивідуальні технологічні нормативи використання питної води (для підприємств та організацій житлово-комунального господарства, суб’єктів господарювання, які надають послуги з централізованого водопостачання та/або водовідведення, житлово-експлуатаційних підприємств та організацій); копія правовстановлюючих документів на водні об’єкти (для орендарів водних об’єктів). Зазначений перелік документів є вичерпним. Видача або надання відмови у видачі дозволу на спеціальне водокористування здійснюється протягом 30 календарних днів з дня надходження заяви та документів, необхідних для видачі дозволу. Відповідно до Порядку видачі дозволів на спеціальне водокористування, затвердженого постановою кабміну від 13 березня 2002 р. № 321, видача дозволів та погодження клопотань здійснюються безоплатно.

За матеріалами сайту Держводагенства (сторінки http://www.scwm.gov.ua/pro-dozvil-na-specialne-vod...), на відносини Вашого випадку поширюють дію інформаційна і технологічна карти та наказ Держводагенства про їх затвердження від 2.06.2017. Ці карти детально описують процес опрацювання цим органом документів для видачі дозволу на спецводокористування.

Зв'язатися з юристом
Босак (Бандурка) Назарій Орестович, місто Львів
ICQ:581230319
Сказати Дякую +15 грн

Вартість послуг: Надання розгорнутої правової консультації, юридичних порад, правової інформації та юридичних роз'яснень, праця з документами правового характеру, юридично-претензійна робота, зроблення правового висновку, ведення правничого супроводу, загальна правова робота по судовому розгляду, відстоювання інтересів громадянина в органах виконавчої влади, деякий захист клієнта від проступків, робота по відносинах клієнта із судово-правоохоронними органами тощо-150 грн. за годину безпосередньо праці.



Типові договориБланки договорів



Розділи консультації

Активні юристиАктивні юристи

не в мережі
Фото користувача
Яцюк наталія
м. Київ
відповідей за тиждень: 5
Телефон: +38 (098) 414-65-40
Телефон: 0637323860
не в мережі
Фото користувача
Nikjlay Kasyanov
м. Дніпро
відповідей за тиждень: 1
Телефон: [email protected]