Навантаження на працівника

Яка має бути кількість дітей дошкільного віку в групі будинку дитини ( цілодобове перебування )

Ваш коментар *

Відповіді юристів

Найкраща відповідь

Відповідно до Порядку комплектування інклюзивних груп у дошкільних навчальних закладах, затвердженого наказом міносвіти і мінздоров’я від 6.02.2015, наповнюваність інклюзивної групи в дошкільному навчальному закладі становить до 15 осіб, з них-1-3 дитини з особливими освітніми потребами, у тому числі з інвалідністю. Згідно із Типовими штатними нормативами дошкільних навчальних закладів, затвердженого наказом міністерства освіти і науки від 4 дистопада 2010 р., при визначенні наповнюваності груп керуватись наказом Міністерства освіти і науки від 20.02.2002 N 128 "Про затвердження Нормативів наповнюваності груп дошкільних навчальних закладів (ясел-садків) компесуючого типу, класів спеціальних загальноосвітніх шкіл (шкіл-інтернатів), груп подовженого дня і виховних груп загальноосвітніх навчальних закладів усіх типів та Порядку поділу класів на групи при вивченні окремих предметів у загальноосвітніх навчальних закладах". Наказом мінздоров’я від 2.09.2016 № 928 визнано таким, що втратив чинність наказ мінохорони здоров’я «Про примірні штатні нормативи закладів охорони здоров'я» від 23 лютого 2000 р. (його додаток 32 стосувався будинків дитини)-з метою надання керівникам закладів охорони здоров'я та їх власникам (головним розпорядникам коштів) більшої автономії в прийнятті рішення щодо формування та затвердження штатних розписів цих закладів виходячи з їх функцій та обсягу медичної допомоги.

За законом «Про дошкільну освіту», наповнюваність груп у дошкільних навчальних закладах становить: для дітей віком до одного року-до 10 осіб; для дітей віком від одного до трьох років-до 15 осіб; для дітей віком від трьох до шести (семи) років-до 20 осіб; різновікові-до 15 осіб; з короткотривалим і цілодобовим перебуванням дітей-до 10 осіб. Засновник (власник) може встановлювати меншу наповнюваність груп дітьми у дошкільному навчальному закладі. У дошкільних навчальних закладах, розташованих у селах, селищах, кількість дітей у групах визначається засновником (власником) залежно від демографічної ситуації.

Зв'язатися з юристом
Босак (Бандурка) Назарій Орестович, місто Львів
ICQ:581230319
Сказати Дякую +15 грн

Вартість послуг: Надання розгорнутої правової консультації, юридичних порад, правової інформації та юридичних роз'яснень, праця з документами правового характеру, юридично-претензійна робота, зроблення правового висновку, ведення правничого супроводу, загальна правова робота по судовому розгляду, відстоювання інтересів громадянина в органах виконавчої влади, деякий захист клієнта від проступків, робота по відносинах клієнта із судово-правоохоронними органами тощо-150 грн. за годину безпосередньо праці.



Типові договориБланки договорів



Розділи консультації

Активні юристиАктивні юристи

не в мережі
Фото користувача
Яцюк наталія
м. Київ
відповідей за тиждень: 5
Телефон: +38 (098) 414-65-40
Телефон: 0637323860
не в мережі
Фото користувача
Nikjlay Kasyanov
м. Дніпро
відповідей за тиждень: 1
Телефон: [email protected]