Повестка в армию во время отсрочки по болезни

21.06.2017

Добрый день. Мой Син имеет отсрочку от прохождения службы по медицинским показаниям на полгода. Он закончил техникум и поехал в военкомат подписать обходной. Там ему отказали сказав если не подпишет повестку с явкой через полгода то обходной не подпишем. В даный момент у него отсрочка и призыва нет. Законны ли действия военкома и могут ли вручать повестка на полгода вперед и не подписывать обводного в связи с чем он не может получить диплом.

Ваш коментар *

Відповіді юристів

Добрый вечер, Наталия. Нет, действия военкомата не правомерны. Если действует отстрочка и не объявлен призыв, то вручать повестку не имеют право, так как существует утвержденный законом порядок вручения повестки. Повестка выдается на основании п.64- 65 Положения о подготовке и проведения призыва граждан Украины на срочную службу и принятие призывников на военную службу по контракту:

64. Оповіщення громадян про призов на строкову військову службу та їх прибуття на призовні дільниці відбувається за наказами районних військових комісарів (додаток 14) і повістками (додаток 15), врученими призовникам через житлово-експлуатаційні організації, домовласників, відповідні виконавчі органи сільських, селищних і міських рад, де немає військових комісаріатів, керівників підприємств, установ, організацій, навчальних закладів незалежно від підпорядкування і форми власності. Наказ районного військового комісара розсилається житлово-експлуатаційним організаціям, домовласникам, відповідним виконавчим органам сільських, селищних і міських рад, на підприємства, в установи та організації, навчальні заклади. Про проведення призову повідомляється через засоби масової інформації. Для проходження районної призовної комісії викликаються призовники, яким виповнилось або до закінчення поточного призову виповниться 18 років.

65. Накази районних військових комісарів про призов громадян оголошуються після офіційного опублікування Указу Президента України про звільнення в запас військовослужбовців та черговий призов громадян України на строкову військову службу.

Зв'язатися з юристом
Майоренко Маргарита Сергіївна, місто Дніпро
Телефон:[email protected]
E-mail:[email protected]
Сказати Дякую +15 грн

Вартість послуг: Особисті консультації (в особистих повідомленнях на сайті чи по е-mail) здійснюються на платній основі, оплата - від 100 грн (в залежності від складності питання).

Написання позовів, договорів, скарг, інших процесуальних документів - ціна договірна.

Подякувати за консультацію ви можете слідуючим чином:
карта Приват Банку 5168742014400562;
гаманець Вебмані - U239534735859.



Типові договориБланки договорів



Розділи консультації

Активні юристиАктивні юристи

Телефон: 0637323860
Телефон: +38 (096)-109-76-08
не в мережі
Фото користувача
Яцюк наталія
м. Київ
відповідей за тиждень: 2
Телефон: +38 (098) 414-65-40