щодо надання копії свідоцтва про шлюб на підприємство

Соціальний відділ головного підприємства потребує копію свідоцтва про шлюб виконуючого обовязки головного інженера який працює на філії. Нібито вони формують особисту справу. Чи є це правомірним? Чи можна перекреслити копію свідоцтва про шлюб та надписати "для особистої справи"? Чи можна взагалі не надавати таку копію?

Ваш коментар *

Відповіді юристів

Доброго дня, Юрій. Згідно ст.24 КЗпП при укладенні трудового договору громадянин зобов'язаний подати паспорт або інший документ, що посвідчує особу, трудову книжку, а у випадках, передбачених законодавством, - також документ про освіту (спеціальність, кваліфікацію), про стан здоров'я та інші документи. Обов"язок працівника надавати копії свідоцтва про шлюб в законодавстві не зазначено. Але якщо працівник давав копію свідоцтва, то ви можете надавати таку копію. Нічого в такому випадку креслити не треба, в.о.головного інженера може написати на такій копіїї написати "згідно з оригіналом", поставити дату та свій підпис.

Зв'язатися з юристом
Майоренко Маргарита Сергіївна, місто Дніпро
Телефон:[email protected]
E-mail:[email protected]
Сказати Дякую +15 грн

Вартість послуг: Особисті консультації (в особистих повідомленнях на сайті чи по е-mail) здійснюються на платній основі, оплата - від 100 грн (в залежності від складності питання).

Написання позовів, договорів, скарг, інших процесуальних документів - ціна договірна.

Подякувати за консультацію ви можете слідуючим чином:
карта Приват Банку 5168742014400562;
гаманець Вебмані - U239534735859.



Типові договориБланки договорів



Розділи консультації

Активні юристиАктивні юристи

Телефон: 0637323860
Телефон: +38 (096)-109-76-08
не в мережі
Фото користувача
Яцюк наталія
м. Київ
відповідей за тиждень: 2
Телефон: +38 (098) 414-65-40