Компостна яма

20.04.2017

Якавідстань має бути від моєї компостно ями до забору сусіда?

Ваш коментар *

Відповіді юристів

Згідно із главою 17 земельного кодексу «Добросусідство», власники та землекористувачі земельних ділянок повинні обирати такі способи використання земельних ділянок відповідно до їх цільового призначення, при яких власникам, землекористувачам сусідніх земельних ділянок завдається найменше незручностей (затінення, задимлення, неприємні запахи, шумове забруднення тощо). Власники та землекористувачі земельних ділянок можуть вимагати припинення діяльності на сусідній земельній ділянці, здійснення якої може призвести до шкідливого впливу на здоров'я людей, тварин, на повітря, земельні ділянки та інше.

Акт «Містобудування. Планування і забудова міських і сільських поселень ДБН 360-92**», затверджений наказом Держкоммістобудування від 17.04.1992, регулює питання відстаней від нових побудов до інших об’єктів. Згідно з ним, майданчики для компосту мають розміщуватись на відстані не менше 15 метрів від житлових будинків та літніх кухонь та не менше 20 м-від питних колодязів. Компостосховище рекомендується розмiщувати безпосередньо бiля сараю для худоби на вiдстанi не менше 15 м вiд житлових будинкiв i 20 м вiд джерела водопостачання (колодязя), обов’язково враховуючи напрямок ухилу дiлянки. Майданчики для компосту повинні знаходитись у глибині двору не ближче 15 м від вікон житлових будинків, в тому числі і сусідніх садиб.

Відстань ж від компостної ями до сусідського паркану має бути не мала, щоб зовсім не було чути поганого запаху, яма для перегною-по-можливості-прикрита.

Зв'язатися з юристом
Босак (Бандурка) Назарій Орестович, місто Львів
ICQ:581230319
Сказати Дякую +15 грн

Вартість послуг: Надання розгорнутої правової консультації, юридичних порад, правової інформації та юридичних роз'яснень, праця з документами правового характеру, юридично-претензійна робота, зроблення правового висновку, ведення правничого супроводу, загальна правова робота по судовому розгляду, відстоювання інтересів громадянина в органах виконавчої влади, деякий захист клієнта від проступків, робота по відносинах клієнта із судово-правоохоронними органами тощо-150 грн. за годину безпосередньо праці.



Типові договориБланки договорів



Розділи консультації

Активні юристиАктивні юристи

не в мережі
Фото користувача
Яцюк наталія
м. Київ
відповідей за тиждень: 5
Телефон: +38 (098) 414-65-40
Телефон: 0637323860
не в мережі
Фото користувача
Nikjlay Kasyanov
м. Дніпро
відповідей за тиждень: 1
Телефон: [email protected]