Робочі дні у вихідні дні

18.04.2017

Чи дозволяється Кодексом законів про працю, керівнику підприємства одним наказом терміном на рік і більше, встановлювати для окремих працівників робочі дні у вихідні дні, з подальшою компенсацією у вигляді надання іншого вихідного дня, без дозволу виборного органу первинної профспілкової організації (профспілкового представника) підприємства, установи, організації, а також без наявності згоди сторін, і виняткових випадків, зазначених в ст. 71. ? А також, чим регламентується "згода сторін" (працівників і керівника підприємства)? Тобто, чи має право керівник підприємства на постійні основі встановлювати робочі дні у вихідні дні при наявності вищеперерахованих факторів ?

Ваш коментар *

Відповіді юристів

Доброго вечора, Володимир. Якщо є необхідність залучати працівників у вихідні,то встановлювати робочі дні у вихідні дні немає сенсу, адже в такому разі потрібна згода профспілки та це можливо в конкретно визначений випадках, які вказані в цій же статті. Сумніваюсь, що у цілий рік працівників треба залучати у вихідні для відвернення стихійного лиха чи аварії.

В такому випадку краще встановити працівникам гнучкий графік роботи, але для цього вони повинні написати заяви.

Зв'язатися з юристом
Майоренко Маргарита Сергіївна, місто Дніпро
Телефон:[email protected]
E-mail:[email protected]
Сказати Дякую +15 грн

Вартість послуг: Особисті консультації (в особистих повідомленнях на сайті чи по е-mail) здійснюються на платній основі, оплата - від 100 грн (в залежності від складності питання).

Написання позовів, договорів, скарг, інших процесуальних документів - ціна договірна.

Подякувати за консультацію ви можете слідуючим чином:
карта Приват Банку 5168742014400562;
гаманець Вебмані - U239534735859.



Типові договориБланки договорів



Розділи консультації

Активні юристиАктивні юристи

Телефон: 0637323860
Телефон: +38 (096)-109-76-08
не в мережі
Фото користувача
Яцюк наталія
м. Київ
відповідей за тиждень: 2
Телефон: +38 (098) 414-65-40