Визнання померлим, наслідки

В мене пропав брат у 2015 році. На даний час жодних відомостей не має. Проблема з майном, а саме в нас будинок оформлений в рівних частина по 1/2, а також у власності на нього зареєстрована земельна ділянка. Брат однужений має малолітнього сина, дружина жодних притензій не має щодо переписання вказаного майна на мене. Однак за братом рахується немаленьки борг згідно рішення суду, накладено арешт на автомобілі. Підскажіть будь-ласка, якщо ми визнаємо брата померлим, щоб переоформити нерухоме майно то борг перейде на дружину, чи можна цього якось уникнути?

Ваш коментар *

Відповіді юристів

Добрий день. Відповідно до Статті 1216 ЦКУ, Спадкуванням є перехід прав та обов'язків (спадщини) від фізичної особи, яка померла (спадкодавця), до інших осіб (спадкоємців). Ст. 1218 ЦК України зазначає, До складу спадщини входять усі права та обов'язки, що належали спадкодавцеві на момент відкриття спадщини і не припинилися внаслідок його смерті. Виходячи з вищенаведеного уникнути цього неможливо. З повагою, Марина.

Зв'язатися з юристом
Марина, місто Київ
Сказати Дякую +15 грн

Вартість послуг: [email protected]
У разі виникнення додаткових запитань та/або при необхідності більш детальної консультації, звертайтесь в особисті повідомлення на сайті або пишіть на електронну адресу.



Типові договориБланки договорів



Розділи консультації

Активні юристиАктивні юристи

не в мережі
Фото користувача
Яцюк наталія
м. Київ
відповідей за тиждень: 5
Телефон: +38 (098) 414-65-40
Телефон: 0637323860