Фермерське господарство

11.04.2017

Що треба мати мінімально для відкриття сімейної мініферми та вести фермерське господарство?Я хочу утримувати корів та здавати молоко.

Ваш коментар *

Відповіді юристів

Доброго дня, Людмила. Закон України гарантує право на створення фермерського господарства кожному дієздатному громадянину України, який має 18 років та відповідну кваліфікацію, тобто навички, вміння, щоб працювати на землі.

Після отримання документа (витягу), який підтверджує право власності на земельну ділянку або укладення договору оренди земельної ділянки та її державної реєстрації, засновник фермерського господарства має зареєструвати його у порядку, встановленому законом для державної реєстрації юридичних осіб.

У ст. 24 ЗУ «Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців» йдеться, що для проведення державної реєстрації юридичної особи (у нашому випадку — фермерського господарства) засновник (засновники) або уповноважена ними особа повинні особисто подати державному реєстратору (надіслати поштовим відправленням з описом вкладення або у разі подання електронних документів подати опис, що містить відомості про надіслані електронні документи, в електронній формі) пакет документів, який повинен містити:

  • реєстраційну картку для проведення державної реєстрації юридичної особи;
  • оригінал (ксерокопію, нотаріально засвідчену копію) рішення засновників або уповноваженого ними органу про створення юридичної особи;
  • два примірники установчих документів (у разі подання електронних документів — один екземпляр).
  • документ, що засвідчує внесення реєстраційного збору за проведення державної реєстрації юридичної особи. У разі подання електронних документів для проведення державної реєстрації юридичної особи підтвердженням внесення плати за проведення державної реєстрації юридичної особи є примірник електронного розрахункового документа, засвідченого електронним цифровим підписом;
  • копію Державного акту на право приватної власності засновника на землю або копію Державного акта на право постійного користування землею засновником, або нотаріально засвідчену копію договору про право користування землею засновником, зокрема на умовах оренди.
Зв'язатися з юристом
Майоренко Маргарита Сергіївна, місто Дніпро
Телефон:[email protected]
E-mail:[email protected]
Сказати Дякую +15 грн

Вартість послуг: Особисті консультації (в особистих повідомленнях на сайті чи по е-mail) здійснюються на платній основі, оплата - від 100 грн (в залежності від складності питання).

Написання позовів, договорів, скарг, інших процесуальних документів - ціна договірна.

Подякувати за консультацію ви можете слідуючим чином:
карта Приват Банку 5168742014400562;
гаманець Вебмані - U239534735859.



Типові договориБланки договорів



Розділи консультації

Активні юристиАктивні юристи

Телефон: 0637323860
Телефон: +38 (096)-109-76-08
не в мережі
Фото користувача
Яцюк наталія
м. Київ
відповідей за тиждень: 2
Телефон: +38 (098) 414-65-40