Нарахування заробітної плати в виправних центрах

Я відбуваю покарання в виправному центрі. Працюю у бригаді по фасуванні древісного вугілля . На протязі місяця наша бригада відправляє за кордон від 5 до 7 машин . Адміністрація центру відмовляється підписувати з нами трудові договора. Умови праці шкідливі, але адміністрація нічого не робить для їх покращення. Більше того є сумнів у правильності нарахування заробітної плати. Нараховують смішні суми - 600 гривень, а на руки нічого не виплачують , при цьому порушують ст.60 Карно - виконавчого кодексу України. Підкажіть будь ласка куди я можу звернутися для відстоювання своїх прав?

Ваш коментар *

Відповіді юристів

Відповідно до Роз’яснення міністерства юстиції «Трудовий договір та його види» від 20.12.2011, додержання письмової форми цього договору є обов'язковим у випадках роботи з умовами підвищеного ризику для здоров'я, при укладенні контракту, у випадках, коли працівник наполягає на укладенні трудового договору у письмовій формі тощо. На практиці трудовий договір у значній частині випадків укладається в усній формі.

Згідно кодексу про працю, працівники на роботах з шкідливими умовами праців мають право на підвищену оплату та додаткову відпустку. У разі неможливості повного усунення шкідливих для здоров'я умов праці власник або уповноважений ним орган зобов'язаний повідомити про це центральний орган виконавчої владиз охорони праці, який може дати тимчасову згоду на роботу в таких умовах. На роботах із шкідливими умовами праці працівникам видаються безплатно за встановленими нормами спеціальний одяг, спеціальне взуття та інші засоби індивідуального захисту, ще-молоко або інші рівноцінні харчові продукти. На роботах, зв'язаних з забрудненням, видається безплатно за встановленими нормами мило.

За нормами кримінально-виконавчого кодексу, засуджені мають право на на оплачувану працю. Засуджені до обмеження волі мають право користуватися грішми без обмежень, зобов’язані-сумлінно працювати у місці, визначеному адміністрацією виправного центру. Засудженим незалежно від усіх відрахувань належить виплачувати не менш як сімдесят п'ять відсотків загальної суми заробітку. Праця засуджених до обмеження волі регулюється законодавством про працю, за винятком правил прийняття на роботу, звільнення з роботи, переведення на іншу роботу. Згідно норм Порядку відшкодування вартості витрат на утримання засуджених в установах виконання покарань, затвердженим постановою кабміну від 14.02.2017, відшкодування засудженими вартості витрат на їх утримання за звітний місяць здійснюється із заробітку, пенсій та іншого доходу, що нараховані засудженим у місяці, що настає за звітним, тобто ті 600 гривень, вірогідно, пішли на утримання кожного засудженого, тому-на руки не видають грошей, хоча зарплата має бути більшою.

Згідно із Правилами внутрішнього розпорядку установ виконання покарань, затвердженими наказом мінюсту від 29.12.2014, у кімнатах для приймання передач встановлюються, зокрема, скриньки для заяв і скарг. Скарги направляються за належністю через адміністрацію установи виконання покарань. Вони реєструються в канцелярії установи виконання покарань і не пізніше ніж у триденний строк відправляються адресатам. Ви можете скаржитись до суду, органів прокуратури, захиснику у кримінальному провадженні (остання ідея-непогана, разом з Вашими родичами, з якими Ви контактуєте-разом так можна добитись реальних результатів), ще-обережно, грамотно, із захисником чи іншим юристом-до органів юстиції, яким зараз підпорядкована пенітенціарна служба, в них-добитись поставлених цілей виглядає реальніше. Можете вияснити відносини-при законній підтримці родичів та адвоката-з адміністрацією виправного центру. Відшкодування витрат за пересилання скарг проводиться з коштів, які є на особовому рахунку засудженого. У разі відсутності таких коштів їх пересилання проводиться за рахунок коштів, передбачених кошторисом на утримання установи виконання покарань.

Зв'язатися з юристом
Босак (Бандурка) Назарій Орестович, місто Львів
ICQ:581230319
Сказати Дякую +15 грн

Вартість послуг: Надання розгорнутої правової консультації, юридичних порад, правової інформації та юридичних роз'яснень, праця з документами правового характеру, юридично-претензійна робота, зроблення правового висновку, ведення правничого супроводу, загальна правова робота по судовому розгляду, відстоювання інтересів громадянина в органах виконавчої влади, деякий захист клієнта від проступків, робота по відносинах клієнта із судово-правоохоронними органами тощо-150 грн. за годину безпосередньо праці.



Типові договориБланки договорів



Розділи консультації

Активні юристиАктивні юристи

не в мережі
Фото користувача
Яцюк наталія
м. Київ
відповідей за тиждень: 5
Телефон: +38 (098) 414-65-40
Телефон: 0637323860
не в мережі
Фото користувача
Nikjlay Kasyanov
м. Дніпро
відповідей за тиждень: 1
Телефон: [email protected]