чи може ДОП виносити постанову?

04.04.2017

Чи може ДОП, винисти постанову по 183 КУпАП? які супроводні матеріали повинні бути? який термін розгляду постанови і куди платити штраф??? дякую

Ваш коментар *

Відповіді юристів

Відповідно до кодексу про адмінстративні правопорушення, адміністративні комісії при виконавчих органах сільських, селищних, міських рад, ще-виконавчі комітети сільських, селищних, міських рад, поліція розглядають справи про адміністративні правопорушення, передбачені ст. 183 КпАП. Протоколи про цей адмінпроступок мають право складати відповідні посадові особи поліції, органів державного нагляду у сфері пожежної і техногенної безпеки, органів охорони здоров'я-щодо завідомо неправдивого виклику швидкої медичної допомоги, також-посадові особи, уповноважені на те виконавчими комітетами сільських, селищних, міських рад. За ст. 183 КпАП, завідомо неправдивий виклик спеціальних служб-караєтсья невисокими штрафами. Штраф має бути сплачений порушником не пізніш як через п'ятнадцять днів з дня вручення йому постанови про накладення штрафу, крім випадків, передбачених статтею 300-1 цього Кодексу, а в разі оскарження такої постанови-не пізніш як через п'ятнадцять днів з дня повідомлення про залишення скарги без задоволення. Штраф, накладений за вчинення адміністративного правопорушення, вноситься порушником в установу банку України, за винятком штрафу, що стягується на місці вчинення правопорушення, якщо інше не встановлено законодавством України. Справа про адміністративне правопорушення розглядається у п'ятнадцятиденний строк з дня одержання органом (посадовою особою), правомочним розглядати справу, протоколу про адміністративне правопорушення та інших матеріалів справи. Постанова оголошується негайно після закінчення розгляду справи.

За нормами Інструкції з оформлення матеріалів про адміністративні правопорушення, затвердженої наказом МВС від 27 липня 2016 р., документи, що засвідчують виконання постанови про накладення адміністративного стягнення (копія квитанції про сплату штрафу, постанова про закінчення виконавчого провадження тощо), або інші матеріали, що зупиняють провадження в адміністративній справі, підшиваються до адміністративної справи. До протоколу долучаються інші матеріали про адміністративне правопорушення (пояснення особи, яка притягається до адміністративної відповідальності, потерпілих, свідків, речові докази, рапорти посадових осіб ДСНС, а також інші документи та матеріали, що містять інформацію про правопорушення). Постанова після закінчення розгляду справи долучається до справи про адміністративне правопорушення.

Штраф вноситься до установи Ощадбанку України, за винятком штрафу, що стягується на місці вчинення правопорушення, якщо інше не встановлено законодавством тощо. Віднедавна штраф можна сплачувати в будь-якому банківській установі України, там вам можуть надати всі необхідні для оплати реквізити, при цьому-грошові кошти перераховуються на рахунок місцевого Держказначейства. Перший спосіб має точно функціонувати, другий-не ясно. При накладенні штрафу Вам мали надати реквізити для його сплати.

Зв'язатися з юристом
Босак (Бандурка) Назарій Орестович, місто Львів
ICQ:581230319
Сказати Дякую +15 грн

Вартість послуг: Надання розгорнутої правової консультації, юридичних порад, правової інформації та юридичних роз'яснень, праця з документами правового характеру, юридично-претензійна робота, зроблення правового висновку, ведення правничого супроводу, загальна правова робота по судовому розгляду, відстоювання інтересів громадянина в органах виконавчої влади, деякий захист клієнта від проступків, робота по відносинах клієнта із судово-правоохоронними органами тощо-150 грн. за годину безпосередньо праці.



Типові договориБланки договорів



Розділи консультації

Активні юристиАктивні юристи

не в мережі
Фото користувача
Яцюк наталія
м. Київ
відповідей за тиждень: 5
Телефон: +38 (098) 414-65-40
Телефон: 0637323860
не в мережі
Фото користувача
Nikjlay Kasyanov
м. Дніпро
відповідей за тиждень: 1
Телефон: [email protected]