Винесення постанови інспектором поліції на місці вчинення правопорушення

Доброго дня. Підкажіть, будьласка, чи мав право інспектор поліції виписати постанову про стягнення за адміністративне порушення, передбачене ч.1 ст.123 КУпАП, і яким законом регламентується місце розгляду справи про адміністративне правопорушення ч.1 ст. 123 КУпАП.

Дякую.

Ваш коментар *

Відповіді юристів

В ч. 1 ст. 123 КпАП передбачено проступок порушення правил руху через залізничний переїзд. Згідно ст. 222 цього кодексу, справи про адмінправопорушення, передбачене ч. 1 ст. 123 КпАП, розглядають органи поліції, також, за ст. 235-1 КпАП, Військова інспекція безпеки дорожнього руху Військової служби правопорядку у Збройних Силах України розглядає справи за с. 1 ст. 123 даного кодексу, вчинені водіями військових транспортних засобів-військовослужбовцями, військовозобов'язаними та резервістами під час проходження зборів, а також працівниками збройних сил під час виконання ними службових обов'язків. Протоколи про цей адмінпроступок мають право складати посадові особи органів залізничного транспорту.

Відповідно до ст. 276 КпАП, за загальним правилом, справа про адміністративне правопорушення розглядається за місцем його вчинення; справи за ст. 123 КпАП можуть також розглядатися за місцем обліку транспортних засобів або за місцем проживання порушників; справи про адміністративні правопорушення у сфері забезпечення безпеки дорожнього руху, зафіксовані в автоматичному режимі, розглядаються за місцем оброблення та обліку таких правопорушень.

Розглянувши справу про адміністративне правопорушення, орган (посадова особа) виносить постанову по справі як кінцеве рішення, яке може бути оскаржене. Протокол не складається у разі вчинення адміністративних правопорушень, розгляд яких віднесено до компетенції Національної поліції, та адміністративних правопорушень у сфері забезпечення безпеки дорожнього руху, зафіксованих в автоматичному режимі. Протоколи не складаються і в інших випадках, коли відповідно до закону штраф накладається і стягується, а попередження оформлюється на місці вчинення правопорушення. У таких випадках уповноваженими органами (посадовими особами) на місці вчинення правопорушення виноситься постанова у справі про адміністративне правопорушення.

Зв'язатися з юристом
Босак (Бандурка) Назарій Орестович, місто Львів
ICQ:581230319
Сказати Дякую +15 грн

Вартість послуг: Надання розгорнутої правової консультації, юридичних порад, правової інформації та юридичних роз'яснень, праця з документами правового характеру, юридично-претензійна робота, зроблення правового висновку, ведення правничого супроводу, загальна правова робота по судовому розгляду, відстоювання інтересів громадянина в органах виконавчої влади, деякий захист клієнта від проступків, робота по відносинах клієнта із судово-правоохоронними органами тощо-150 грн. за годину безпосередньо праці.



Типові договориБланки договорів



Розділи консультації

Активні юристиАктивні юристи

не в мережі
Фото користувача
Яцюк наталія
м. Київ
відповідей за тиждень: 5
Телефон: +38 (098) 414-65-40
Телефон: 0637323860
не в мережі
Фото користувача
Nikjlay Kasyanov
м. Дніпро
відповідей за тиждень: 1
Телефон: [email protected]